Sävytys valmistusprosessissa

Kilpailukykyiset valmistusperiaatteet ja edistyneet sävytysjärjestelmät antavat kokonaan uudenlaisen tavan ajatella valmistettavien tuotteiden värien valintaa. Yksilöinä asiakkaillamme on omat persoonalliset värimieltymyksensä, ja toimittajina meidän pitäisi vastata vaatimuksiin yhteisen edun vuoksi.

Viime aikoina on tapahtunut merkittävää kehitystä, joka tekee valmistuksesta ja pinnoitusprosesseista joustavampia. Itse asiassa koko valmistusprosessi toimii kilpailukykyisten periaatteiden pohjalta. Varsinainen valmistus alkaa vasta sen jälkeen, kun asiakkaalta on saatu siihen sitoumus.

Värin valinta osana prosessia

Asiakkaalle mieluisan värin valitseminen valtavasta valikoimasta tai värin sovitus asiakkaan suosimaan väriin pitäisi muodostaa osa valmistusprosessista. Tämä ns. massaräätälöinti lisää tuotteen arvoa asiakkaalle paljon enemmän kuin varsinaiset tehokkaan massaräätälöinnin kustannukset. Tehokas massaräätälöinti on todistanut olevansa yksi johtavista menestyksellisten valmistajien takana olevista filosofioista.

Tekniset työvälineet ovat jo valmiina käyttöön. Spektrofotometreillä, joista on myyntipisteissä tulossa yhä tavallisempia, värin sovitus ja sitä seuraava maalin sekoitus voidaan tehdä välittömästi, ja sovitus voidaan tehdä melkein mistä värimallista tahansa.

 

 

pro-service-my-colour-splash.jpg

Joustavat muutokset mahdollisia

Nykyaikaiset maalauslinjat on suunniteltu vastaamaan joustavasti värimuutoksiin. Vanhemmat mallit voidaan helposti muuntaa värimuutoksiin.

Moderneilla sävytysjärjestelmillä jopa pienet määrät sävytettyä, nestemäistä maalia voidaan valmistaa välittömästi. Hyödyn maksimoimiseksi sävytys pitäisi tehdä niin lähellä maalauspaikkaa kuin mahdollista. Sävyttämällä myös korjaus- ja huoltomaalaukseen tarvittavat pienet määrät voidaan valmistaa tarkasti.

Sävytys on myös taloudellinen prosessi jopa suurten, 1000 litran tilausten valmistukseen. Vain suurimmat tilaukset ja sävyt, joita tarvitaan jatkuvasti suuria määriä, pitäisi valmistaa maalitehtaassa.

Sävytys on tarkasti määritelty ja valvottu järjestelmä. Siksi tänään valmistettu sävy voidaan tarkasti toistaa myöhemmin samalla järjestelmällä.

LUE LISÄÄ SÄVYTYKSESTÄ

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi