Tikkurila Symphony värikartta

Sävytyksellä rajoittamaton värivalikoima

Sävytys on taloudellinen tapa valmistaa maaleja, joilla on rajaton määrä värejä. Siten sen avulla voidaan vastata niin pienten kuin suurtenkin asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Kaikki mitä tarvitaan on muutama perusmaali, sävytyspastaa, sävytyskaava ja sävytyskone sekä paljon tietotaitoa.

Värit maalimateriaalissa

Moderni sävytysjärjestelmä takaa sen, että valittu väri toistuu jokseenkin samanlaisena kerrasta toiseen.

Sävytysjärjestelmän ytimen muodostavat väripastavalikoima sekä tietokoneohjelma, johon on tallennettu värien sävytyskaavat. Perusmaaleja valmistetaan Tikkurilassa pääosin kahta eri tyyppiä – valkoista A-perusmaalia ja kirkasta C-perusmaalia. Kaikki värit saadaan sävytettyä näihin perusmaaleihin.

Sävytys tapahtuu maalikaupassa sävytyskoneella, joka annostelee perusmaaliin kyseisen värin vaatimat sävytyspastat. Siksi värikartan värikoodin perusteella sama väri voidaan toisintaa eri maalituotteissa samanlaisena.

Tikkurilan sävylupaus varmistaa, että Tikkurilan värimallit vastaavat Tikkurilan sävytettyjä maaleja.

Sävytyksestä on hyötyä kaikille

Lisäämällä pastaa perusmaaliin voidaan jopa hyvin pieniä eriä sävytettyä maalia valmistaa asiakkaalle taloudellisesti. Parasta on, kun maali sävytetään niin lähellä loppukäyttäjää ja käyttöhetkeä kuin mahdollista. Näin asiakas saa juuri sitä, mitä hän haluaa: oikeaa maalia, oikean määrän, oikean värin ja oikealla hetkellä.

Maalin jälleenmyyjä voi sävyttää maalin täsmälleen asiakkaan haluamaan sävyyn – ja tehdä sen nopeasti. Tästä on jälleenmyyjälle myös taloudellista etua, sillä pääomaa on sidottu varastoon vähemmän. Sävytys tarkoittaa myös huomattavia säästöjä teollisille maalauslinjoille, koska erikoisvärien merkitys ja kysyntä kasvavat.

Perusmaalit valmistetaan tehtaalla suurissa erissä, mikä pienentää litrahintaa merkittävästi. Maalinvalmistajalle sävytys merkitsee rationalisoitua tuotantoa ja asiakkaille se taas tarjoaa joustavampia palveluja. Perusmaalien (tyypillisesti valkoisen ja kirkkaan) tuotanto merkitsee kehitystä ekotaseessa verrattuna perinteiseen maalinvalmistukseen.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi