Finnseco KL+Korjauslaasti

Polymeerimodifioitu, kuitupitoinen sementtilaasti, joka sisältää korroosioinhibiittorin.

Finnseco KL+Korjauslaasti

Polymeerimodifioitu, kuitupitoinen sementtilaasti, joka sisältää korroosioinhibiittorin.

Kuvaus

Polymeerimodifioitu, kuitupitoinen sementtilaasti, joka sisältää korroosioinhibiittorin.


Ominaisuudet

Betonirakenteiden vaurioiden korjaus ulko- ja sisätiloissa. Pastamaisen koostumuksen ansiosta laastia helppo työstää ja muotoilla. Ei vaadi erillistä tartuntalaastia.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.


Riittoisuus

25 kg:n säkistä tulee massaa n. 17 litraa. Raekoko: 0–1,5 mm. Kerrospaksuus: 3-50 mm, kolojen täytössä 100 mm.


Maalausolosuhteet

Ilman, korjauslaastin ja alustan lämpötilan on oltava vähintään +5 °C. Työskentelyä kuumalla ilmalla ja suorassa auringonpaisteessa tulisi välttää.


Pinnan esikäsittely

Irtonainen ja vaurioitunut betoni poistetaan. Paikattavan alueen reunat piikataan loiviksi. Esiin tulevan teräksen ympäriltä poistetaan betonia (min. 15 mm tai 1,5 x teräksen vahvuus) ja teräs puhdistetaan ruosteesta puhtausasteeseen St2. Kun betoniterästen suojakerrosvahvuus valmiissa rakenteessa jää alle 10 mm, on betoniteräkset suojattava Finnseco Tartuntalaastilla tai Finnseco-KOR Korroosiosuojamaalilla. LAASTIN VALMISTUS: Finnseco-KL+ lisätään puhtaaseen veteen ja sekoitetaan tasalaatuiseksi massaksi esim. porakoneeseen kiinnitetyllä vispilällä tai tasosekoittimella. Valmiin seoksen annetaan vettyä n. 10 minuuttia, minkä jälkeen se sekoitetaan uudelleen ennen työn aloittamista.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Korjaus: Korjattava alue kostutetaan huolellisesti 1–2 tuntia ennen työn aloittamista. Kun kostutettu paikattava alue ei enää kiillä, korjaus voidaan aloittaa. Sileillä tai epätasaisesti imevillä alustoilla suositellaan Finnseco Tartuntalaastin käyttöä. Laasti sullotaan laastikauhalla korjattavaan kohtaan, näin estetään tartuntaa heikentävien ilmataskujen jääminen paikkaukseen. Laasti voidaan levittää myös ruiskut­tamalla tasoiteruiskulla. Laajat, yli 50 mm syvät korjausalueet tehdään useampana kerroksena. Paikan annetaan kovettua vähintään 1 vuorokausi, minkä jälkeen jatketaan täyttämistä.


Työvälineiden pesu

Pese työvälineet välittömästi käytön jälkeen vedellä.


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi