Käytä intuitiota työkaluna näiden viiden vaiheen avulla

Intuitio sisustussuunnittelun työkaluna – Marie Olsson Nylanderin vinkit

Sisustussuunnittelija Marie Olsson Nylander uskoo, että intuition hyödyntämisessä on loputtomasti potentiaalia luovuuteen ja uusien näkökulmien tarjoamiseen asiakkaille.

Intuition avulla voimme havaita asioita tai tehdä päätöksiä ilman tietoista pohdintaa tai loogista ajattelua. Yhdistettynä suunnittelijan ammattitaitoon ja väriosaamiseen, intuitiosta tulee potentiaalinen työkalu luovaan prosessiin.

"Intuitio on paras oppaamme värimaailman muokkaamisessa", sanoo Marie Olsson Nylander, ruotsalainen yrittäjä, vaikuttaja, suunnittelija ja Tikkurilan Color Now 2024 -värikokoelman luoja.

Olsson Nylander luottaa aina intuitioonsa asiakkaiden kanssa työskennellessään. Kyky luoda tiloja, jotka kiehtovat ja inspiroivat, vaatii enemmän kuin teknisesti oikean tiedon ja taidon. Se vaatii luovuuden ammentamista syvemmältä intuitiosta; tietämyksestä, joka on vapaa normeista, odotuksista ja arvostelusta.

Intuitio on prosessi

Tilasta riippumatta Olsson Nylander pitää intuitiivisia tunteita aina hyödyllisenä työssään sisustussuunnittelijana. Paikan päällä ollessaan hän kuvittelee tilan ja halutun tyylin ennen suunnitteluprosessin käytännöllisemmän osan aloittamista.

Vaikka Olsson Nylander pitää suunnittelijan intuitiota arvokkaana työkaluna, hän korostaa asiakkaan tarpeiden kuuntelemisen tärkeyttä. Intuitio toimii hyvänä työkaluna suunnittelijoille ja arkkitehdeille sellaisten ympäristöjen luomiseen, jotka tuntuvat hyvältä ja kestävät aikaa, mutta samalla tulee varmistaa se, että tila on sitä, mitä asiakas halusi, ja että se on käyttäjilleen toimiva.

"Joskus asiakas ei edes tajua, kuinka suuri vaikutus sisustuksella on tilan käyttäjiin. Jos ajattelen, että jotkin ratkaisut eivät toimisi pitkällä aikavälillä, sanon sen asiakkaalle. Haluan luoda tulevaisuuden kannalta kestäviä tiloja, jotka vastaavat asiakkaiden toiveita", Olsson Nylander sanoo.

Intuitio on prosessi

Näin valjastat intuition suunnittelun työkaluksi

Intuitio on eräänlaista ammatillista itsevarmuutta. Omaan visioon luottaminen rakentaa itsevarmuutta. Lue Olsson Nylanderin vinkit, joita voit kokeilla, kun pyrit hyödyntämään intuitiota suunnittelutyössäsi:

  1. Intuitio vaatii harjoittelua. Aloita pienemmillä päätöksillä, ja kun itsevarmuutesi kasvaa, siirry suurempiin ratkaisuihin.
  2. Aisti tilaa, jossa työskentelet. Mitä siitä tulee ensimmäisenä mieleen? Palveleeko se tilan tarkoitusta?
  3. Käytä näitä intuitiivisia lähtökohtia ohjenuoranasi suunnitteluprosessin eri vaiheissa. Luottaessasi vaistoosi ja siitä syntyvään visioon, päädyt todennäköisemmin luovaan ratkaisuun.
  4. Kun työskentelet asiakkaan kanssa, rohkaise myös häntä käyttämään intuitiotaan. Miltä asiakas haluaa tilan tuntuvan? Millaisten ratkaisujen hän uskoo auttavan saavuttamaan tämän tunteen?
  5. Älä pelkää tilan kokoa tai pintoja. Ole rohkea valinnoissasi, käytä värejä rohkeasti, mutta pysy sitoutuneena suunnitelmaasi tai asiakkaan kanssa tehtyyn suunnitelmaan.
     
Vuoden 2024 Color Now -värikokoelman taideteokset

2024 Color Now ‑värikokoelma

Vuoden 2024 Color Now on Olsson Nylanderin kuratoima 14 luonnollisen sävyn kokoelma. Hän toivoo, että suunnittelijat käyttävät kokoelmaa intuitiivisesti. Korosta tilaa maalaamalla vain kruunulistat tai katto kokoelman Powder in Pisa -sävyllä. Vaihtoehtoisesti voit valita yhden värin kattamaan koko tilan katosta lattiaan, esimerkiksi Lips in Lyon. Katso Color Now 2024 -kokoelma
 

Ennen kaikkea aisti tilaa ja kuuntele intuitiotasi. Näin voit luoda jotain ainutlaatuista ja tarjota asiakkaillesi parhaan mahdollisen lopputuloksen. Intuitio on tehokas työkalu, joka auttaa meitä avautumaan uusille mahdollisuuksille ja luomaan kokemisen arvoisia tiloja. Se laajentaa tapoja palvella asiakasta ja tehdä tilasta juuri hänen tarpeisiinsa sopivan. 

Haluatko lisää inspiraatiota ja työkaluja suunnittelun tueksi?

Ruoki luovuuttasi tutustumalla uusimpiin trendeihin ja kartuta osaamistasi pintakäsittelyratkaisuista. Liity sisäpiiriin ja tilaa Tikkurilan Pro Insight-uutiskirje, joka on tarkoitettu rakentamisen, sisustuksen ja arkkitehtuurin ammattilaisille.

TILAA PRO INSIGHT -UUTISKIRJEEMME JA SAAT AJANKOHTAISIMMAT UUTISET SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI
Tilaa uutiskirje
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi