Kuultovärjätty betonilattia

Kuultovärjätty betonilattia

Kuultovärjäys tuo mukavasti rosoisuutta koko tilaan. Sen avulla voidaan korostaa lattian naarmuja, halkeamia ja huokoisuuseroja yksilöllisellä tavalla ja saadaan helposti harkitun epätasaisesti värjääntynyttä pintaa. Kuultovärjätty betonilattia soveltuu mainiosti esimerkiksi näyttelytiloihin tai loft-tyyppisiin tiloihin. Sävyä ja tuotteiden seossuhdetta varioimalla saadaan aikaan haluttu lopputulos.

Betonilattian kuultovärjäykseen soveltuvat tuotteet

Vesiohenteinen menetelmä:
Fontedur FL Matt

Huom. Lopulliseen sävyyn vaikuttavat betonin oma väri ja käsittelykertojen määrä. Tämä tulee ottaa huomioon erityisesti vaaleita sävyjä käytettäessä.

Liuotinohenteinen menetelmä:
Ensi-uretaaniöljy, Betolux lattiamaali

Huom. menetelmä soveltuu ainoastaan tummille, C-perusmaalista saataville värisävyille, koska vaaleilla sävyillä on taipumus kellastua. 

Liuotinohenteisessa menetelmässä kuultovärjäys suoritetaan Ensi-uretaaniöljyllä, johon sekoitetaan sävytettyä Betolux-lattiamaalia. Betoluxin sävyä ja tuotteiden seossuhdetta varioimalla saadaan aikaan erilaisia lopputuloksia. Seos imeytetään betonilattiaan ja se jättää betonin pinnan näkyviin.

 

Ideakuvia designlattioista ja kuultovärjätyistä betonipinnoista

 

Kuultovärjätty harmaa betonilattia.
Kuultovärjätty harmaa betonilattia.
Kuultovärjätty betonilattia loft-asunnossa.
Kuultovärjätty betonilattia loft-asunnossa.
Kuultovarjatty valkoinen betonilattia.
Kuultovärjätty valkoinen betonilattia.
Kuultovarjatty musta betonilattia.
Kuultovärjätty musta betonilattia.

Työohjeet, kuultovärjätty betonilattia

 

Esikäsittely

  1. Betonilattia esikäsitellään tuoteselosteen mukaisesti.

 

Kuultovärjäys

  1. Ensi-uretaaniöjy ja sävytetty Betolux sekoitetaan omissa purkeissaan ennen seoksen tekemistä. Sävytetystä Betoluxista ja Ensi-uretaaniöljystä valmistetaan seos halutussa seossuhteessa, esimerkiksi 1:6. Betoluxin sävyä ja tuotteiden seossuhdetta varioimalla saadaan aikaan erilaisia lopputuloksia.

  2. Valmis seos ohennetaan 10-20% Lakkabensiini 1050:lla.

  3. Seos levitetään lattialle ohuesti kumilastalla. Seoksen tulee kuivuttuaan imeytyä kokonaan betoniin. Seos on hyvä levittää lattialle pitkäksi soiroksi, josta tehdään levitys ns. ristiin rastiin -menetelmällä. Näin vältetään työsaumat.

  4. Uusintakäsittely suoritetaan tarvittaessa pelkällä Ensi-uretaaniöljyllä 12-24 h kuluttua.

 

Huom! Menetelmää suositellaan ainoastaan tummille C-perusmaalista saataville värisävyille, koska vaaleilla sävyillä on taipumus kellastua.

TARVITSETKO LISÄTIETOJA TAI ONKO SINULLA KYSYTTÄVÄÄ? ASIANTUNTIJAMME OVAT APUNASI KAIKISSA KAIKISSA BETONILATTIOIDEN PINNOITUKSEEN LIITTYVISSÄ KYSYMYKSISSÄ.
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi