Ohennekuviointi

Ohennekuviointi

Näyttävä, kivimäinen pintakuvio syntyy lattiaan ohenteen avulla. Ohennetta sumutetaan suihkepullon tai vaikka puutarharuiskun avulla – pisarakokoa säätelemällä voi vaikuttaa pintaan muodostuvan kuvion kokoon. Ohennekuvioitu lattia on suurenakin pintana silmää hivelevä, rauhallinen kokonaisuus, joka kaunistaa niin suuria, julkisia tiloja kuin pientä kahvilaakin.


Ohennekuviointiin soveltuvat tuotteet:
Pohjustus: Temafloor 200 Primer tai Temafloor 220 W Primer
Pinnoitus: Temafloor P 300 Metallic -epoksipinnoite
Kuviointi: Epoksiohenne 006 1029

Temafloor P300 Metallic-epoksipinnoitetta voidaan kuvioida epoksiohennetta käyttäen. Märälle epoksipinnalle sumutetaan epoksiohennetta. Näin muodostuu näyttävä, kivimäinen pintakuvio. Sumutuksen pisarakokoa säätelemällä vaikutetaan muodostuvan kuvion kokoon. Roiskekuvioitu lattia on suurenakin pintana rauhallinen kokonaisuus.

Roiskekuvioinnin luonnostelu ja suunnittelu

Roiskekuvioinnilla kuvioitu designlattia soveltuu monenlaisiin kohteisiin. Kuviointi tuo lattiaan elävyyttä, mutta yleisvaikutelma on yksivärisyyden ansiosta tasainen. Luonnosteluvaiheessa on ensimmäiseksi löydettävä kohteeseen soveltuva lattiaväri.
 

Roiskekuviointi voidaan tehdä minkä väriselle lattialle tahansa, mutta kirkkaat ja voimakkaat värit saavat kuvioinnin parhaiten esiin. Kuviointia voidaan tehdä myös ositellen, eli vain tietylle osalle lattiaa.

Suunnitteluvaiheessa on hyvä huomioida myös haluttu kuvioinnin koko. Erilaisilla työvälineillä saadaan aikaan erikokoista kuviota.

Temafloor-P300-Ohennekuviointi violetilla lattialla.
Temafloor P300 ohennekuviointi.
Violetti designlattia roiskekuvioinnilla toteutettuna.

Värit

Roiskekuvioidun lattian näyttävyys perustuu värin ja kuvioinnin yhteisvaikutelmaan. Epoksipinnoitteiden laaja sävytettävyys tarjoaa suunnittelijalle lähes vapaat kädet väriyhdistelmiä suunnitellessa.

Ideakuvia designlattioista ja ohennekuviointipinnoista löydät Pro Gallery -pintakuvapankistamme.

Työohjeet, ohennekuviointi

 

Esikäsittely ja pohjustus

  1. Betonilattia esikäsitellään tuoteselosteen ohjeen mukaisesti.
  2. Lattia pohjustetaan Temafloor 200 tai Temafloor 220W -epoksilakalla yhteen-kahteen kertaan tiiviiksi.

Pinnoitus

  1. Lattia pinnoitetaan 6-24 tunnin kuluttua pohjustuksesta yhteen kertaan Temafloor P300 -epoksipinnoitteella tuoteselosteen ohjeen mukaisesti. Tuote on sävytettävä RAL Effect -värikartan metallinhohtosävyjen mukaan.
  2. Pinnoite telataan tasaiseksi lyhytnukkaisella telalla. Pinta voidaan piikkitelata tarvittaessa ilmakuplien poistamiseksi.

Kuviointi

  1. Kuviointi suoritetaan Epoksiohenteella 006 1029. Ohenne lisätään esimerkiksi puhtaaseen sumutinpulloon tai puutarharuiskuun.
  2. Kuviointi suoritetaan märkää märälle. Kuviointiaikaa on noin 30 minuuttia pinnoitteen sekoittamisen jälkeen.
  3. Pinnoitetulla alueella liikutaan piikkikenkiä käyttäen.
  4. Kuvioinnin kokoa voi säädellä pisarakokoa muuntelemalla. Ison, selkeän kuvion saa muodostettua parhaiten suuntaamalla ohennesuihkun ylöspäin, josta pisarat tippuvat suurina lattiapintaan.
TARVITSETKO LISÄTIETOJA TAI ONKO SINULLA KYSYTTÄVÄÄ? ASIANTUNTIJAMME OVAT APUNASI KAIKISSA KAIKISSA BETONILATTIOIDEN PINNOITUKSEEN LIITTYVISSÄ KYSYMYKSISSÄ.
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi