Tyylikäs ja värikäs kevyenliikenteen silta herättää huomiota futuristisella muodollaan.

Tyylikäs ja värikäs kevyenliikenteen silta herättää huomiota futuristisella muodollaan

Vasta rakennetusta kevyenliikenteen sillasta tuli välittömästi modernin ja dynaamisen Jonavan kaupungin ilmeikäs ja ikoninen symboli Liettuassa.

61-metrisen sillan vaikuttava, futuristinen arkkitehtuuri viittaa kestävää kehitystä edistävään liikkuvuuteen mieleenpainuvalla ja omaperäisellä muotoilullaan sekä parantaa samalla merkittävästi sillan eri puolilla kulkevien jalankulku- ja pyöräteiden välistä yhteyttä.

Sillan avajaistilaisuudessa Jonavan alueen pormestari Mindaugas Sinkevičius piti optimistisen puheen, jossa hän sanoi: “Mahdollistakoon tämä silta yhteisömme turvallisen liikkumisen mutta myös yhdistäköön meidät tiiviimmin toisiimme. Olkoon se kaupunkimme koriste, joka innostaa meitä kaikkia.“

Jalankulkija kävelee sillalla.
Sillan pinnoitusjärjestelmän tulee kestää auringon UV-säteilyä, mekaanista kulutusta sekä estää liukastumista.

Älykästä teknologiaa sillan valaistuksessa

Sillasta tulee iltaisin värikäs ja viihdyttävä kohde, sillä kaupungin asukkaat voivat itse vaihtaa sillan valaistuksen väriä. Valittuaan suosikkivärinsä viidestä vaihtoehdosta – keltaisesta, vihreästä, punaisesta, sinisestä tai purppuranpunaisesta – kansalaiset voivat muuttaa valaistusta reaaliaikaisesti verkko-osoitteessa (tiltas.jnv.lt) yhdellä klikkauksella. 30 sekunnin kuluttua sillan valaistuksen väri muuttuu valinnan mukaiseksi. Uuden värin voi valita taas 30 sekunnin päästä, mutta yksittäinen käyttäjä ei voi vaihtaa väriä useammin kuin 10 kertaa päivässä.

Jonavan silta sinisessä iltavalaistuksessa.
Jonavan silta ylhäältä kuvattuna iltavalaistuksessa.

Kansainvälistä tunnustusta ArchDaily.com-sivustolla

Jonavan kevyenliikenteen silta on pantu merkille myös maailman seuratuimmassa ArchDaily.com-arkkitehtuuriblogissa. Blogissa on paljon kuvia sillasta, joka on paitsi kaupungin symboli, se myös ratkaisee liikkumisen haasteita. Silta yhdistää asuinalueet Jonava Sports Arena -monitoimihalliin ja luo jalankulkijoille ja pyöräilijöille reitin vilkkaasti liikennöidyn valtatien yli. Esiin nostetaan myös suunnittelun kunnianhimoinen tavoite, sillä ilmeikäs ja mieleenpainuva muoto heijastaa osittain Jonava Sports Arena -urheiluareenan arkkitehtuuria. Blogissa todetaan, että näin nämä kaksi kohdetta täydentävät toisiaan tyylillisesti ja muodostavat “modernin, hyvin omaleimaisen mutta yhtenäisen arkkitehtonisen kokonaisuuden“.

Suorituskykyinen lattiapinnoitusjärjestelmä

Asiakkaan suurin haaste oli löytää toimivuudeltaan hyvä lattiapinnoitusjärjestelmä, joka kestää erinomaisesti auringonvaloa ja kulutusta ja jonka pinta estää liukastumista. Kaikki jalankulkualueet maalattiin Tikkurilan Temafloor 6 -lattiapinnoitusjärjestelmällä, joka soveltuu vaativiin ympäristöihin, joissa pinnoitteelta vaaditaan kestävyyttä UV-valolle, mekaaniselle kulutukselle, iskuille ja erilaisille suoloille. Temafloor 6 -lattiapinnoitusjärjestelmä muodostaa halkeilemattoman pinnan ja se soveltuu erinomaisesti jalankulkuväylille, pysäköintikansille, ajoramppeihin ja -luiskiin teräs- ja betonipinnoille.

Jonavan sillan teräskannen lattiapinnoitusjärjestelmä koostui kolmesta vaiheesta:

1. Pohjustus: Temabond ST200. Hyvä tarttuvuus teräspintaan, ihanteellinen pohjamaali tässä projektissa.

2. Pohjamaalaus: Temafloor PU Color. Pohjamaalaus tehtiin levittämällä hiekkaa tuoreen Temafloor PU Color pinnoitteen päälle, jolloin saadaan aikaan karkea, kestävä ja erinomaisesti liukastumisen estävä pinta. Temafloor PU Color on liuotteeton, itsestäänsiliävä polyuretaanipinnoite, jolla on hyvä iskunkestävyys.

3. Pintamaali: Temafloor PU-UV Color. Temafloor PU-UV Color on liuotteeton, itsestäänsiliävä, sävytettävä polyuretaanipinnoite, joka kestää erinomaisesti UV-säteilyä sekä kovaa mekaanista ja ilmastollista rasitusta.

Temafloor PU-UV Color -lattiapinnoitteen laaja värivalikoima antaa suunnittelijoille lähes rajattomasti vaihtoehtoja, joilla voidaan saavuttaa lattialle ainutlaatuinen ulkonäkö. Jonavan jalankulkusilta sai omaleimaisen värityksensä kun yhdistettiin sävyt tomaatinpunainen (RAL 3013) ja betoninharmaa (RAL 7023) näyttäväksi pinnaksi.

Haluatko kuulla lisää ratkaisuistamme? Tikkurilan asiantuntijat auttavat sinua löytämään oikean tuotteen ja ratkaisun.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi