Aitamaali

Akrylaattimaali, joka hylkii likaa. Helppo myös tarvittaessa pestä puhtaaksi.

Avainlippu

Aitamaali

Akrylaattimaali, joka hylkii likaa. Helppo myös tarvittaessa pestä puhtaaksi.

  • 805
  • 4 m²/l
  • 9 m²/l
  • 2 h
  • 1 h

Lopputulos

  • Himmeä

Kuvaus

Akrylaattimaali, joka hylkii likaa. Helppo myös tarvittaessa pestä puhtaaksi.


Ominaisuudet

Käsittelemättömien, teollisesti pohjamaalattujen tai aikaisemmin puupintojen ulkomaaleilla tai kuullotteilla käsiteltyjen aitojen ulkomaalaukseen.


Käyttökohteet

Lauta-aidat ja -kaiteet


Riittoisuus

Sahatulle puupinnalle 4-6 m²/l. Höylätylle puupinnalle ja ennen maalatulle pinnalle 7-9 m²/l.


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman lämpötilan vähintään +5 °C ja suhteellisen kosteuden alle 80 % maalaustyön ja kuivumisen aikana.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Pese home pois Tikkurilan Homeenpoisto-liuoksella ohjeen mukaan. Pohjusta pinta mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa Valtti Pohjuste tai Valtti Plus Base pohjustuspuunsuojalla. Suojaa ruostuvat metalliosat, kuten naulankannat, Rostex Super ruosteenestopohjamaalilla. Poista irtoava pihka oksankohdista. Pohjamaalaa pinnat kertaalleen Aitamaalilla tai Öljypohjalla (erityisesti vanhat ja kuluneet pinnat). Teollisesti pohjamaalatut ja aiemmin maalatut tai kuultavalla puunsuojalla käsitellyt pinnat: Pese home pois Tikkurilan Homeenpoisto-liuoksella ohjeen mukaan. Poista aikaisemmin käsitellystä puupinnasta irtoava hilse kaapimella ja harjaa pinta puhtaaksi teräsharjalla. Käsittele puupuhtaat pinnat Valtti Pohjuste tai Valtti Plus Base pohjustuspuunsuojalla ja pohjamaalaa ne kertaalleen Öljypohjalla (erityisesti vanhat ja kuluneet pinnat) tai Aitamaalilla.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Pintamaalaa pinnat 1-2 kertaan Aitamaalilla riippuen alustan väripoikkeamasta ja käsiteltävän pinnan kunnosta. Sekoita maali huolellisesti ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä Aitamaali harjasiveltimellä tai korkeapaineruiskulla ja sivele. Käsittele kaikki laudan päädyt erityisen huolellisesti. Puussa on oksia, joista voi tihkua maalipinnan läpi pihkaa ja muita uuteaineita lämpö- ja kosteusvaihteluiden johdosta. Tämä aiheuttaa oksakohdissa maalipinnan värjääntymistä, mikä johtuu puun luonnollisista ominaisuuksista.


Huoltomaalaus:

Aitamaali voidaan huoltomaalata ensisijaisesti Aitamaalilla, Pika-Teholla tai Ultra- sarjan talomaaleilla. Huomaa, että aidan päällilauta kannattaa asentaa hieman viistoon jotta seisova vesi ja lumi eivät pääse lahottamaan puuta.


Työvälineiden pesu

Pese työvälineet vedellä ja saippualla. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.


Huoltomaalausohjeet

Pian käsittelyn jälkeen pinta voidaan puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla. Maalattu pinta saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 4 viikossa. Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua maalaamisesta likaantunut pinta voidaan puhdistaa Pihan Huoltopesulla (1 osa Huoltopesua 5 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.


Likaa hylkivä maali aitarakenteille

Aitamaali hylkii tehokkaasti likaa ja pintahometta. Maalipinta on helppo tarvittaesa pestä puhtaaksi.

Product usp1prof_img
Aitamaali vihreä

Rajattomasti sävyjä

Aitamaali on nyt sävytettävä. Saatavilla on lähes rajaton värivalikoima.

Product usp2prof_img
Aitamaali valkoinen

Pitkäaikaista kestävyyttä

Aitamaalin erinomaisesti säärasitusta kestävä koostumus antaa pitkäaikaisen huoltomaalausvälin.

Product usp3prof_img
Aitamaali valkoinen
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi