Aitamaali

Akrylaattimaali, joka hylkii likaa. Helppo myös tarvittaessa pestä puhtaaksi.

Avainlippu
  • 805
  • 4 m²/l
  • 9 m²/l
  • 2 h
  • 1 h

Lopputulos

  • Himmeä

Kuvaus

Akrylaattimaali, joka hylkii likaa. Helppo myös tarvittaessa pestä puhtaaksi.


Ominaisuudet

Käsittelemättömien, teollisesti pohjamaalattujen tai aikaisemmin puupintojen ulkomaaleilla tai kuullotteilla käsiteltyjen aitojen ulkomaalaukseen.


Käyttökohteet

Lauta-aidat ja -kaiteet.


Riittoisuus

Sahatulle puupinnalle 4–6 m²/l. Höylätylle puupinnalle ja ennen maalatulle pinnalle 7–9 m²/l.


Ohenne

Vesiohenteinen


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman lämpötilan vähintään +5 °C ja suhteellisen kosteuden alle 80 % maalaustyön ja kuivumisen aikana.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Pese home pois Tikkurilan Homeenpoistolla ohjeen mukaan. Pohjusta pinta mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella. Suojaa ruostuvat metalliosat, kuten naulankannat, Rostex Super Akva ruosteenestopohjamaalilla. Poista irtoava pihka oksankohdista. Pohjamaalaa pinnat kertaalleen Teho Primerilla (erityisesti vanhat ja kuluneet pinnat) tai Aitamaalilla. Teollisesti pohjamaalatut ja aiemmin maalatut tai kuultavalla puunsuojalla käsitellyt pinnat: Pese home pois Tikkurilan Homeenpoistolla ohjeen mukaan. Poista aikaisemmin käsitellystä puupinnasta irtoava hilse kaapimella ja harjaa pinta puhtaaksi teräsharjalla. Käsittele puupuhtaat pinnat Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella ja pohjamaalaa ne kertaalleen Teho Primerilla (erityisesti vanhat ja kuluneet pinnat) tai Aitamaalilla. Pohjamaalaa Yli 10 kk säärasituksessa olleet teolliset pohjamaalipinnat Teho Primerilla.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Pintamaalaa pinnat 1–2 kertaan Aitamaalilla riippuen alustan väripoikkeamasta ja käsiteltävän pinnan kunnosta. Sekoita maali huolellisesti ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä Aitamaali harjasiveltimellä tai korkeapaineruiskulla ja sivele. Käsittele kaikki laudan päädyt erityisen huolellisesti. Puussa on oksia, joista voi tihkua maalipinnan läpi pihkaa ja muita uuteaineita lämpö- ja kosteusvaihteluiden johdosta. Tämä aiheuttaa oksakohdissa maalipinnan värjääntymistä, mikä johtuu puun luonnollisista ominaisuuksista.


Huoltomaalaus:

Aitamaali voidaan huoltomaalata ensisijaisesti Aitamaalilla, Pika-Teholla tai Ultra-sarjan talomaaleilla. Huomaa, että aidan päällilauta kannattaa asentaa hieman viistoon jotta seisova vesi ja lumi eivät pääse lahottamaan puuta.


Huoltomaalausohjeet

Pian käsittelyn jälkeen pinta voidaan puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla. Maalattu pinta saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 4 viikossa. Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua maalaamisesta likaantunut pinta voidaan puhdistaa Talon Huoltopesulla (1 osa Talon Huoltopesua 5 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.


VOC

(cat A/d) 130g/l (2010), Aitamaali sisältää VOC max. 130 g/l.


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi