Aitamaali Valkea

Akrylaattimaali, joka hylkii likaa. Helppo myös tarvittaessa pestä puhtaaksi.

Avainlippu_NEW

Aitamaali Valkea

Akrylaattimaali, joka hylkii likaa. Helppo myös tarvittaessa pestä puhtaaksi.

  • 805
  • 4 m²/l
  • 9 m²/l
  • 4 h
  • 1 h

Lopputulos

  • Himmeä

Kuvaus

Akrylaattimaali, joka hylkii likaa. Helppo myös tarvittaessa pestä puhtaaksi.


Ominaisuudet

Käsittelemättömien, teollisesti pohjamaalattujen tai aikaisemmin puupintojen ulkomaaleilla tai kuultavilla puunsuojilla käsiteltyjen aitojen ulkomaalaukseen.


Käyttökohteet

Lauta-aidat ja -kaiteet.


Riittoisuus

Sahatulle puupinnalle 4–6 m²/l. Höylätylle puupinnalle ja ennen maalatulle pinnalle 7–9 m²/l.


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman lämpötilan vähintään +5 °C ja suhteellisen kosteuden alle 80 % maalaustyön ja kuivumisen aikana.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Pese home pois Tikkurilan Homeenpoistolla ohjeen mukaan. Pohjusta pinta mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella. Suojaa ruostuvat metalliosat, kuten naulankannat, Rostex Super Akva ruosteenestopohjamaalilla. Poista irtoava pihka oksankohdista. Pohjamaalaa pinnat kertaalleen Öljypohjalla (erityisesti vanhat ja kuluneet pinnat) tai Aitamaali Valkealla. Teollisesti pohjamaalatut ja aiemmin maalatut tai kuultavalla puunsuojalla käsitellyt pinnat: Pese home pois Homeenpoistolla ohjeen mukaan. Poista aikaisemmin käsitellystä puupinnasta irtoava hilse kaapimella ja harjaa pinta puhtaaksi teräsharjalla. Käsittele puupuhtaat pinnat Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella ja pohjamaalaa ne kertaalleen Öljypohjalla (erityisesti vanhat ja kuluneet pinnat) tai Aitamaali Valkealla.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Pintamaalaa pinnat 1–2 kertaan Aitamaali Valkealla riippuen alustan väripoikkeamasta ja käsiteltävän pinnan kunnosta. Sekoita maali huolellisesti ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä Aitamaali Valkea harjasiveltimellä tai korkeapaineruiskulla ja sivele. Käsittele kaikki laudan päädyt erityisen huolellisesti. Puussa on oksia, joista voi tihkua maalipinnan läpi pihkaa ja muita uuteaineita lämpö- ja kosteusvaihteluiden johdosta. Tämä aiheuttaa oksakohdissa maalipinnan värjääntymistä, mikä johtuu puun luonnollisista ominaisuuksista.


Huoltomaalaus:

Aitamaali Valkea voidaan huoltomaalata ensisijaisesti Aitamaali valkealla, Pika-Teholla tai Ultra- sarjan talomaaleilla. Huomaa, että aidan päällilauta kannattaa asentaa hieman viistoon jotta seisova vesi ja lumi eivät pääse lahottamaan puuta.


Huoltomaalausohjeet

Pian käsittelyn jälkeen pinta voidaan puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla. Maalattu pinta saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 4 viikossa. Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua maalaamisesta likaantunut pinta voidaan puhdistaa Pihan Huoltopesulla (1 osa Pihan Huoltopesua 5 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.


VOC

(cat A/d) 130g/l(2010), Aitamaali Valkea sisältää VOC max. 130 g/l.


Pysyy pitkään puhtaana

Aitamaali Valkea on mainio valinta vaikeasti pestäviin ja epäpuhtaissa ilmasto-olosuhteissa oleviin pintoihin. Se sisältää tehokkaan homesuojan.

Product usp1prof_img
ultra classic talo

Lautapinnoille ulkona

Monipuolinen Aitamaali Valkea tarttuu hyvin kaikkiin mahdollisiin lautapintoihin: käsittelemättömät, teollisesti pohjamaalatut tai aikaisemmin puupintojen ulkomaaleilla tai kuultavilla puunsuojilla käsitellyt aidat ja vastaavat lautapinnat.

Product usp2prof_img
Painting a fence

Luonnonvalkoinen sopii maisemaan

Hieman valkoisesta lämpimään murrettu valmisvalkoinen väri sopii mainiosti ulkokäyttöön, eikä muodosta liian suurta kontrastia ympäristöönsä.

Product usp3prof_img
White landscaping
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi