Ultra Matt

Polyakrylaattimaali, jolla on erittäin hyvät säänkesto-ominaisuudet.

Avainlippu_NEW

Ultra Matt

Polyakrylaattimaali, jolla on erittäin hyvät säänkesto-ominaisuudet.

  • 805
  • 4 m²/l
  • 9 m²/l
  • 4 h
  • 1 h

Lopputulos

  • Himmeä

Kuvaus

Polyakrylaattimaali, jolla on erittäin hyvät säänkesto-ominaisuudet.


Ominaisuudet

Käsittelemättömien, teollisesti pohjamaalattujen tai aikaisemmin puupintojen ulkomaaleilla käsiteltyjen pintojen ulkomaalaukseen. Käytetään myös Tikkurila ProHouse -konseptin viimeistely- ja valmiiksimaalaukseen työmaalla.


Käyttökohteet

Lautaverhoillut ulkoseinät, vuorilaudat yms.


Riittoisuus

Sahatulle puupinnalle 4–6 m²/l. Höylätylle puupinnalle ja ennen maalatulle pinnalle 7–9 m²/l.


Työtapa

sivellin, ruiskutus


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % maalaustyön ja kuivumisen aikana.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Puhdista käsittelemätön puupinta mahdollisesta liasta, homeesta ja irtoavasta aineksesta. Pese likaantuneet ja homehtuneet pinnat Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaan. Pohjusta pinta mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella Suojaa ruostuvat metalliosat, kuten naulankannat, Rostex Super Akva ruosteenestopohjamaalilla. Poista irtoava pihka oksankohdista. Teollisesti pohjamaalatut ja aiemmin maalatut pinnat: Puhdista puupinta mahdollisesta liasta, homeesta ja irtoavasta aineksesta. Poista aikaisemmin maalatusta puupinnasta irtoava maali kaapimella ja harjaa pinta puhtaaksi teräsharjalla. Pese likaantuneet ja homehtuneet pinnat Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaan. Käsittele puupuhtaat pinnat Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Maalaamaton pinta: Pohjamaalaa pinnat kertaalleen Ultra Primerilla tai Öljypohjalla. Pintamaalaa pinnat 1–2 kertaan Ultra Matt talomaalilla. Käsittele puun päätypinnat huolellisesti. Teollisesti pohjamaalatut pinnat: Välimaalaa hyväkuntoiset teollisesti pohjamaalatut pinnat Ultra Primerilla (yli 10 kk säärasituksessa olleet teolliset pohjamaalipinnat Öljypohjalla), pintamaalaa Ultra Matt talomaalilla 1–2 kertaan. Vanhat maalipinnat: Maalaa aikaisemmin öljymaalilla tai akrylaattimaalilla maalatut pinnat 1–2 kertaa Ultra Matt talomaalilla riippuen vanhan pinnan kunnosta ja väripoikkeamasta. Jos vanha pinta on kulunut, pohjamaalaa ensin vanha öljymaalipinta Öljypohjalla ja vanha akrylaattimaalipinta Ultra Primerilla. Pintamaalaa Ultra Matt talomaalilla. Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä harjasiveltimellä tai korkeapaineruiskulla. Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä yhteen astiaan sekoitettuna mahdollisten värierojen välttämiseksi. Puussa on pihkaa ja muita värjääviä uuteaineita erityisesti oksankohdissa, jotka lämpö- ja kosteusvaihteluiden seurauksena voivat aiheuttaa maalipinnan värjääntymistä eli läpilyöntejä. Pohjamaalin (Öljypohja tai Ultra Primer) käyttö vähentää läpilyöntejä.


Huoltomaalaus:

Ultra Matt voidaan huoltomaalata Ultra-sarjan talomaaleilla, Pika-Teholla tai Vinhalla.


Huoltomaalausohjeet

Maalattua pintaa on käsiteltävä varoen, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 4 viikossa. Pian käsittelyn jälkeen pinta voidaan puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla. Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua maalaamisesta likaantunut pinta voidaan puhdistaa Talon Huoltopesulla (1 osa Talon Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.


VOC

(cat A/d) 130g/l (2010), Ultra Matt sisältää VOC max. 130 g/l.


Hyvät tuoteominaisuudet

Tikkurilan Ultra Matt on vesiohenteinen, helposti työstettävä polyakrylaattimaali. Ultra Matt jättää himmeän ja kestävän maalipinnan puujulkisivuun. Tuotteelle on myönnetty Avainlippu.

Product usp1prof_img
Water vapor permeability without compromising on moisture protection

Erinomaista säänkestoa uusimmalla teknologialla

Ultra-tuotteiden sideaineen uusin polyakrylaattiteknologia antaa maalille huippuluokan värin- ja kiillonkeston. Sideaineen kovuus ja joustavuus on sovitettu tarkoin siten, että maali joustaa puun päällä halkeilematta ja hilseilemättä koko sen käyttöiän. Sopiva kovuus puolestaan auttaa pintaa pysymään puhtaana pidempään, koska lika ei paistu kesähelteelläkään kiinni pintaan.

Product usp2prof_img
Superior weather resistance with the latest technology

Läpäisee vesihöyryä kosteussuojasta tinkimättä

Ultra Matt suojaa puuta vesirasitukselta, mutta läpäisee vesihöyryä. Pinta näyttää vastamaalatulta kovissakin olosuhteissa.

Product usp3prof_img
ultra best for your wooden house
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi