32206
Yhdistelmäseloste

Maalaustuoteryhmä
322 Puu- ja metallipintojen vesiohenteiset pintamaalit sisäkäyttöön RL 05
Maalauskohteet
1.2.4.2 Ikkunat
1.3.1.5 Väliovet
1.3.2.3 Sisäkattorakenteet
1.3.2.5 Seinien pintarakenteet
1.3.2.2.5 Jalkalistat
2.1 Putkiosat
Alustavaatimukset

Alustan tulee olla käsittelyä varten kunnostettu, ks. luku 1032, kohta Alusta.


Esikäsittely

Suolat, lika ja rasvat poistetaan.


Maalauskäsittely

Pohjamaalaus liuoteohenteisella pohjamaalilla 1 x 242 [pohjamaali]. Valmiiksimaalaus vesiohenteisella maalilla 1 x 322 [pintatuote].

Alustavaatimukset

Maalauksen kunto luokitellaan ja arvostellaan standardissa SFS-EN ISO 4628-1…10 esitettyjen ohjeiden mukaisesti. Maalauksen vaurioitumisaste (maalatun teräspinnan ruostumisaste, maalipinnoitteen rakkuloitumisaste tai halkeilun ja hilseilyn määrä) saa olla enintään 1. Vanhan maalipinnoitteen tarttuvuus alustaan varmistetaan standardin SFS-EN ISO 16276-2 mukaan. Tartunnan tulee olla vähintään luokituksen 2 mukainen.


Esikäsittely

Käsiteltävä alue pestään. Pinta hiotaan kevyesti yli ja hiontapöly poistetaan.


Maalauskäsittely

Valmiiksimaalaus vesiohenteisella maalilla 1 x 322 [pintatuote].

Alustavaatimukset

Huoltomaalaus: Maalauksen kunto luokitellaan ja arvostellaan standardissa SFS-EN ISO 4628-1…10 esitettyjen ohjeiden mukaisesti. Maalauksen vaurioitumisaste (maalatun teräspinnan ruostumisaste, maalipinnoitteen rakkuloitumisaste tai halkeilun ja hilseilyn määrä) saa olla enintään 3. Vanhan maalipinnoitteen tarttuvuus alustaan varmistetaan standardin SFS-EN ISO 16276-2 mukaan. Tartunnan tulee olla vähintään luokituksen 2 mukainen.


Esikäsittely

Käsiteltävä alue pestään. Irtoava ja heikosti kiinni oleva maali poistetaan. Ruostuneet metalliosat hiotaan ja pohjamaalataan korroosionestopohjamaalilla.


Maalauskäsittely

Vauriokohtien pohjamaalaus liuoteohenteisella pohjamaalilla 1 x 242 [pohjamaali]. Valmiiksimaalaus vesiohenteisella maalilla 1 x 322 [pintatuote].

Alustavaatimukset

Maalauksen kunto luokitellaan ja arvostellaan standardissa SFS-EN ISO 4628-1…10 esitettyjen ohjeiden mukaisesti. Maalauksen vaurioitumisaste (maalatun teräspinnan ruostumisaste, maalipinnoitteen rakkuloitumisaste tai halkeilun ja hilseilyn määrä) on 4–5.


Esikäsittely

Käsiteltävästä alustasta poistetaan kaikki maali tai lakka. Ruostuneet metalliosat hiotaan ja pohjamaalataan korroosionestomaalilla.


Maalauskäsittely

Pohjamaalaus liuoteohenteisella pohjamaalilla 1 x 242 [pohjamaali]. Valmiiksimaalaus vesiohenteisella maalilla 1 x 322 [pintatuote].

Lisätietoja

Maalausalustat
7 Teräsalusta
Rasitusluokka
05 Erityisrasitukset ja -vaatimukset sisätiloissa
Ulkonäköluokka
Ps3
Kunnossapitoväli
K Keskipitkä 5...10 vuotta
Kiiltoryhmät
1 Täyskiiltävä
2 Kiiltävä
3 Puolikiiltävä
4 Puolihimmeä
Lisätietoa

Alustan esikäsittely, esikäsittelyaine ja suoritustapa on aina määrättävä erikseen maalaustyöselostuksessa. Huoltomaalaustarve (kunnossapitoväli) määräytyy sisäpinnoilla yleensä pintojen likaantumisen tai sävyn vaihtamisen, harvemmin maalipinnan vaurioitumisen, perusteella. Maalauskohteiden ollessa 1.3.2.3 Sisäkattorakenteet ja 1.3.2.5 Seinien pintarakenteet on käytettävien pintamaalien oltava luokiteltu EU VOC -direktiiviluokkaan A/a tai A/b. Alustan kelpoisuus on tarkistettava ennen työn aloitusta.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi