46601
Yhdistelmäseloste

Maalaustuoteryhmä
466 Puupintojen vesiohenteiset ovi- ja ikkunamaalit ulkokäyttöön RL 11...13
Maalauskohteet
1.2.4.2 Ikkunat


Alustavaatimukset

Maalauksen kunto luokitellaan ja arvostellaan standardissa SFS-EN ISO 4628 esitettyjen ohjeiden mukaisesti. Maalauksen vaurioitumisaste saa olla enintään 1.


Esikäsittely

Käsiteltävä alue pestään. Pinta hiotaan kevyesti yli ja hiontapöly poistetaan.


Maalauskäsittely

Valmiiksimaalaus vesiohenteisella ovi- ja ikkunamaalilla 1-2 x 466 [pintatuote] maalin valmistajan ohjeiden mukaan.

Alustavaatimukset

Maalauksen kunto luokitellaan ja arvostellaan standardissa SFS-EN ISO 4628 esitettyjen ohjeiden mukaisesti. Maalauksen vaurioitumisaste (maalipinnoitteen kuplimisaste tai halkeilun ja hilseilyn määrä) saa olla enintään 3.


Esikäsittely

Käsiteltävä alue pestään. Pinnalle tehdään erikseen määriteltäessä homeenpoistokäsittely. Irtoava ja heikosti kiinni oleva maali poistetaan. Kiiltävä maalipinta himmennetään hiomalla. Lasien kiinnitys ja tiivistys kunnostetaan. Ruosteiset metalliosat teräsharjataan ja pohjamaalataan korroosionestomaalilla.


Maalauskäsittely

Vaurioituneitten kohtien pohjamaalaus 1 x 231 tai 232 maalin valmistajan ohjeiden mukaan. Valmiiksimaalaus vesiohenteisella ovi- ja ikkunamaalilla 1 x 466 maalin valmistajan ohjeiden mukaan

Alustavaatimukset

Maalauksen kunto luokitellaan ja arvostellaan standardissa SFS-EN ISO 4628 esitettyjen ohjeiden mukaisesti. Maalauksen vaurioitumisaste (maalipinnoitteen kuplimisaste tai halkeilun ja hilseilyn määrä) on 4–5.


Esikäsittely

Käsiteltävästä alustasta poistetaan kaikki maali tai lakka. Ruostuneet metalliosat teräsharjataan ja pohjamaalataan korroosionestomaalilla. Lasien kiinnitys ja tiivistys kunnostetaan.


Maalauskäsittely

Pohjamaalaus 1 x 231 tai 232 maalin valmistajan ohjeiden. Valmiiksimaalaus vesiohenteisella ovi- ja ikkunamaalilla 1 x 466 maalin valmistajan ohjeiden mukaan.

Lisätietoja

Maalausalustat
509 Tehdasmaalatut tai kuultokäsitellyt ikkunat ja ovet
Rasitusluokka
13 Ankara ilmastorasitus ulkona
Ulkonäköluokka
Pu2
Kunnossapitoväli
K Keskipitkä 5...10 vuotta
Kiiltoryhmät
2 Kiiltävä
3 Puolikiiltävä
4 Puolihimmeä
Lisätietoa

Alustan kelpoisuus on tarkistettava ennen työn aloitusta. Käsittely-yhdistelmä on tarkoitettu RYL-julkaisuissa esitetyille tavanomaisen tason mukaiselle alustalle, esim. kolmiluokkaisessa jaossa mittatarkkuudeltaan luokan 2 mukaiselle alustalle. Alustan esikäsittely, esikäsittelyaine ja suoritustapa on aina määrättävä erikseen maalaustyöselostuksessa. Ikkunoiden ulkopinnat ovat niin kovalla rasituksella, että kunnossapitojakso valitaan suosituksen alarajalta.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi