Tikkurila - Puun palosuojamaalit

Puun palosuojamaalit

Tikkurilan huippuluokan vesiohenteiset palosuojamaalit ja -lakat puupinnoille

Puu on suosittu rakennusmateriaali, koska se on ekologinen ja kestävä luonnonmateriaali, joka sitoo hiilidioksidia erinomaisesti. Rakennusmateriaalina puu on luja, esteettisesti kaunis, ja sen voi pintakäsitellä monella eri tavalla. Lisäksi puu on erinomainen lämpöominaisuuksiltaan ja parantaa tilan akustiikkaa. 

Kerrostalojen rakentamisessa suositaan nykyisin yhä enemmän puumateriaaleja ja puu on suosittu valinta myös rakennusten arkkitehtonisiin elementteihin kauneutensa vuoksi.

Puurakentamisen paloturvallisuutta koskevat asetukset voivat kuitenkin rajoittaa puun käyttöä. Turvallisuussyistä asuinkerrostaloissa, toimistorakennuksissa ja julkisissa rakennuksissa kuten kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa ja kirjastoissa saattaa olla vaatimuksena käyttää palosuojattua puumateriaalia. Tällaisia vaatimuksia esitetään erityisesti silloin, kun koko rakennus on puusta tai joko sisä- tai ulkorakenteissa on käytetty paljon puumateriaalia.

Tikkurilan palosuojamaalit ja -lakat puulle: Fontefire WF -tuotteet

Tikkurilan vesiohenteisilla puun palosuojatuotteilla, Fontefire WF maalilla ja lakalla, saavutetaan paras mahdollinen suoja paloa vastaan. Niitä voidaan käyttää palosuojausta vaativilla puupinnoilla sisätilojen puuseinissä, katoissa ja koristepaneeleissa. Tukes testautti yhdeksän eri tuotetta, ja luokitteli Fontefire WF:n korkeimpaan mahdolliseen paloluokkaan B-s1, d0.
Lue koko Tukesin artikkeli tästä >>
 

Altistuessaan kuumuudelle Fontefire WF -tuotteet laajenevat ja muodostavat eristävän vaahtokerroksen puun pinnalle. Fontefire WF -tuotteet ovat hyväksytty puumateriaalien korkeimpaan paloluokkaan B-s1, d0 standardin SFS-EN 13501-1:2007+A1:2009 mukaisesti. 

Fontefire WF -tuotteet on suunniteltu käytettäväksi teollisissa pinnoitusprosesseissa. Tuotteet on helppo levittää ja ne kuivuvat nopeasti, mikä nopeuttaa pintakäsittelyprosessia, kasvattaa tuotantokapasiteettia ja vähentää kustannuksia. 

 

Lataa esite


 

Fontefire WF -tuotteet on suunniteltu käytettäväksi teollisissa pinnoitusprosesseissa. Tuotteet on helppo levittää ja ne kuivuvat nopeasti, mikä nopeuttaa pintakäsittelyprosessia, kasvattaa tuotantokapasiteettia ja vähentää kustannuksia. 
 

Haluatko keskustella puun palosuojamaaleista asiantuntijamme kanssa?

Täytä alla oleva lomake ja olemme sinuun yhteydessä!

 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi