Nykyaikainen puutalo

Opas puupintojen teolliseen maalaamiseen

Puu pintakäsittelyn päätarkoitus on suojata ja kaunistaa puupintoja. Oikean pintakäsittelytuotteen valinta voi kuitenkin olla helpommin sanottu kuin tehty. Voit kysyä itseltäsi loputtomalta tuntuvan sarjan kysymyksiä, kuten:

  • Mikä tuote tuottaa parhaat tulokset?
  • Pitäisikö sinun käyttää vesi- vai liuoteohenteisia tuotteita ja mikä on niiden vaikutus tuotantoosi?
  • Kuinka nopeasti maalin pitäisi kuivua?
  • Voiko paksumpi maali poistaa toisen kerroksen tarpeen?

Vastaukset näihin ja muihin kysymyksiin riippuvat tietenkin yrityksesi tarpeista ja budjetista. 

Haluamme auttaa sinua tekemään hyviä päätöksiä pintakäsittelyn suhteen. Tältä sivulta löydät paljon hyödyllistä tietoa mm. puun pintakäsittelyaineista, erilaisista levitystavoista sekä maalauslinjan optimoinnista. Meiltä löydät myös laskureita, joista on apua päätöksenteossa. 

Miten valita oikeat puun pintakäsittelytuotteet eri maalauslinjoille?

Oikean tuotteen löytäminen teolliselle maalauslinjalle tehostaa levitysprosessia ja säästää yrityksen aikaa ja rahaa. Kaikki maalauslinjat ovat erilaisia. Ensimmäiseksi on ymmärtää vesiohenteisten ja liuoteohenteisten maalien välinen ero ja sen vaikutus maalauslinjaan.

Lue artikkeli

Maalatut paneelit
Puun pintakäsittelylinja

Mitä ottaa huomioon maalauslinjan optimointia suunnitellessa?

Pintakäsittelylinjaa pitäisi kehittää säännöllisesti. Voit säästää aikaa, rahaa tai kumpaakin kiinnittämällä huomiota kohteisiin, joita voi parantaa. Olemme koonneet yhteen asioita, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon suunnitellessasi maalauslinjan optimointia. 

Lue artikkeli

Miten pintakäsittely pidentää puun elinkaarta?

Teollisesti maalatulla puutavaralla on parhaat edellytykset saavuttaa mahdollisimman pitkä kunnostusväli. Tuotteiden oikealla valinnalla ja kunnostusmaalauksella puurakennuksen käyttöikää voidaan pidentää merkittävästi. Oikeiden tuotteiden avulla puu pysyy hyvässä kunnossa pidempään sekä esteettisesti että rakenteellisesti.

Lue artikkeli

Puutalo
Puun pintakäsittelylinja

Mitä tarkoitetaan puun teollisen pintakäsittelyn kokonaisarvolla?

Kun sinulla on teollinen pintakäsittelylinja, pelkästään se, että kaikki osakokonaisuudet saadaan toimimaan, voi vaatia niin paljon, että voi olla helpompaa tarkastella ainoastaan tuotteen litrahintaa. Kuitenkin, on tärkeää tunnistaa kaikki tekijät, jotka on hyvä sisällyttää laskelmiin.

Lue artikkeli, jossa käsitellään sitä, mitä pitäisi ottaa huomioon arvioidessa kokonaiskustannuksia.

Teollisten pintakäsittelytuotteiden levitysmenetelmät

Pintakäsittelytuotteita voidaan levittää maalauslinjalla monella eri tavalla, eikä mikään yksittäinen menetelmä ole käyttökelpoinen kaikissa tilanteissa. Eri tuotetyypit edellyttävät erilaisia levitysmenetelmiä halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. Tulevia kehitysaskelia suunniteltaessa on apua, kun ymmärtää eri levitysmenetelmien välistet erot ja missä kukin menetelmä on paras ja edullisin.

Lue artikkeli

Puupinnoitteiden maalauslinja
Puutalo, jossa on ikkunat

Mitä erilaisia teollisia puun pintakäsittelyaineita on ja miten niitä käytetään?

Mitkä ovat alalla yleisimmin käytetyt puumaalit? Teolliset pintakäsittelytuotteet voidaan jakaa eri ryhmiin niiden käyttötarkoituksen perusteella. Lue artikkelimme ja ota selviää, mitä erilaisia teollisia pintakäsittelytuotteita on ja miten niitä käytetään.

Lue artikkeli

Pysy ajantasalla puun pintakäsittelystä!
Tilaa uutiskirje
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi