Lopen rakennuspuu

Lopen rakennuspuu valmistaa korkealaatuisia sisäverhoustuotteita

Lopen rakennuspuu luo uutta liiketoimintaa korkealaatuisilla pintakäsittelyratkaisuilla.

Lopen rakennuspuu on suomalainen perheyritys, joka valmistaa korkealaatuisia sisäverhoustuotteita suomalaisesta mäntypuusta. 

Lopen rakennuspuulla on jo yli 45 vuoden ajan sahattu, kuivattu, höylätty sekä myös suurimman osan ajasta pintakäsitelty puuta. Laadun varmistamiseksi Lopen rakennuspuu haluaa pitää kaikki työvaiheet omissa käsissään. Tätä periaatetta noudatetaan kaikessa tekemisessä – laatu ennen kaikkea.

Video:
Katso videolta, miksi Lopen rakennuspuu suosittelee Tikkurilaa

Puunpalosuojausta Fontefire WF Clear -palosuojalakalla

Lopen rakennuspuu Oy on sertifioitu toimija pintakäsittelyssä ja palonsuoja-aineiden käsittelyssä. Sertifikaatti perustuu Tikkurilan Fontefire WF Clear -palosuojalakalla tehtyihin pintakäsittelyihin. Palosuojalakka Fontefire WF Clearin teho perustuu intumescent-teknologiaan. Kuumuus saa lakkapinnan paisumaan ja vaahtoamaan, jolloin se muodostaa puun lämpötilan nousua hidastavan eristekerroksen.

 

Lopen rakennuspuu

Puun palosuojalakka on suunniteltu teolliseen levitykseen eli palosuojalakka ruiskutetaan puun pinnalle valvotuissa olosuhteissa. Lopen rakennuspuun myyntipäällikkö Pasi Tschokkinen kehuu erityisesti Fontefire WF Clearin helppokäyttöisyyttä teollisessa levityksessä.

 

Suurempien levitysmäärien kohdalla laadukkaan pinnan varmistaminen on yleensä haastavaa. Tikkurila on saanut Fontefire WF Clearin levitysmäärät minimoitua niin, että teollinen ruiskutus on helppoa. Kun levitysmäärät ovat järkevät (eli pienet), lopputuloksesta ei tule liian paksu ja pystymme varmistamaan hyvän pintakäsittelyn laadun.
Pasi Tschokkinen

Luonnollinen puumateriaalin tuntuma Akviwax Satin-vahalla

Pasi Tschokkinen on myös ollut hyvin tyytyväinen Tikkurilan vesiohenteiseen Akviwax Satin -vahaan. ”Akviwax Satin -vahan levitysmäärien säätäminen tuotantolinjalla on ollut helppoa”, Tschokkinen toteaa. Levitysmäärää voi joustavasti säätää jopa silmämääräisesti värin perusteella heti ruiskutuksen jälkeen oikeanlaisen paneelisävyn saavuttamiseksi. Maalauslinjalla vahan levitysmäärät ovat todella tarkkoja ja ne todennetaan tarpeen mukaan punnitsemalla. ”Mikäli sävy ei vaikuta sopivalta eri puulajeilla, antaa Akviwax Satin paljon anteeksi. Ammattitaitoinen linjanhoitaja pystyy säätämään sävyä niin, että lopputuloksesta tulee hyvä” , kertoo Tschokkinen.

Pasi Tschokkinen kehuu myös tuotteen laajaa värivalikoimaa, joka saadaan aikaiseksi Tikkurilan Avatint -sävytysjärjestelmällä. Tuotetta voidaan sävyttää kaikkien Tikkurilan kuultavien värikarttojen sävyihin ja myös erikoistoiveesta asiakkaan omien sävymallien mukaan. Vahalla pintakäsiteltäessä puun pinta säilyttää luonnollisen puumateriaalin tuntuman, mutta saa kuitenkin kauniin puun syitä korostavan värisävyn. Vahan käyttö sisutuspaneeleissa on Tschokkisen mukaan yleistynyt viime aikoina paljon ja ratkaisulle on riittänyt kysyntää.

Lopen rakennuspuu


 

Lopen rakennuspuu

Hyvin testattu on puoliksi tehty

Tikkurilan myynti ja tekninen tuki ovat olleet Lopen rakennuspuun apuna tuotteiden käyttöönotossa.  Tschokkinen toteaakin olevansa erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Tikkurilan yhteyshenkilöiden kanssa. Hän antaa kiitosta erityisesti Tikkurilan järjestämästä koemaalauksesta, joka sujui Tschokkisen mukaan mallikkaasti. ”Koemaalauksen ansiosta pystyimme varmistamaan etukäteen, että tuote toimii hyvin ja soveltuu hyvin käyttötarkoitukseen. Kaikki palaset eivät ole aina etukäteen tiedossa, joten on tärkeää, että tuotteen toimivuus voidaan varmistaa etukäteen”,  toteaa Tschokkinen.

Tikkurila toimitti Lopen rakennuspuulle myös sävymalleja, jotka ovat Tschokkisen mukaan erittäin tärkeitä tehokkuuden kannalta. Käytännössä linjalla tehtävän mallin tekoon kuluu 5-10 litraa maalia ilman varmuutta sävyn sopivuudesta asiakkaan tarpeisiin. Tikkurilan sävymallit ovat meille siis kustannustehokas ratkaisu”, kertoo Tschokkinen.

Kiitosta saa myös Tikkurilan proaktiivinen ote pintakäsittelyyn. Tschokkisen mukaan Tikkurilan nettisivuilla on hyvin saatavilla tietoa, ja siitä on ollut heille paljon hyötyä.

Tyytyväinen asiakas on Tikkurilalle aina tärkein tavoite. Pasi Tscokkinen summaakin hyvän yhteistyön lopputuleman: ”Tuote oli kohdallaan ja palvelu oli kohdallaan.” Tästä me Tikkurilalla voimme olla myös ylpeitä.

 

Haluatko kuulla lisää ratkaisuistamme puupintojen teolliseen käsittelyyn? Tikkurilan asiantuntijat ovat käytettävissäsi ja auttavat oikean tuotteen tai ratkaisun löytämisessä.
Ota yhteyttä asiantuntijaamme
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi