Puinen rimakatto asunnon olohuoneessa.

Oveluksen sisustuspaneelien pintakäsittely Tikkurilan vesiohenteisilla akryylilakoilla

Tikkurilan tuotteiden toimivuus niin tehtaalla kuin käytännössäkin tekivät Oveluksen pintakäsittelyhuolista historiaa.

Kun tuote on suunnattu tyylistään tarkoille sisustajille ja laatu on tärkeää aina raaka-aineen valinnasta asti, pintojenkin on onnistuttava viimeistä vetoa myöten. Oveluksen ja Tikkurilan yhteistyössä onnistumiset ovat syntyneet pintakäsittelylinjastossa hyvin toimivista tuotteista, toimitusvarmuudesta ja hyvästä asiakaspalvelusta.

Ovelus valmistaa tyylikkäitä paneeliratkaisuja kodin seinä- ja kattopinnoille. Sen innovatiivinen ponttirakenteeseen pohjautuva paneelijärjestelmä on hyödyllisyysmallisuojattu tuote, joten vastaavanlaista tuotetta ei löydy kilpailijoilta. Massiivipuusta valmistettaviin paneeleihin ja niiden väleissä oleviin listoihin on valittavissa useita eri värivaihtoehtoja.

Ovelus-nauha puurimojen päällä.

Kuultotuotteiden, peittomaalauksen ja kosteiden tilojen paneelien pintakäsittelyn osalta Ovelus luottaa Tikkurilan tuotteisiin. 

"Meillä oli aiemmin merkittäviä ongelmia toisen toimittajan ulkolakan kanssa. Heidän tuotteensa ei läpäissyt “teippitestiä”, vaan pintakäsittelyn jälkeen suojateippejä poistaessa myös lakkapinta irtosi", kertoo Oveluksen kehittäjä Hans Kiljunen.

Sen sijaan Tikkurilan tuotteiden kanssa kaikki on mennyt hyvin. Oveluksen käyttämät tuotteet ulkolakoista sisä- ja märkätilalakkoihin toimivat hyvin niin tehtaalla kuin kohteessakin.

Tikkurilan akryylilakoilla taataan laadukas lopputulos

Ovelus käyttää Tikkurilan Pinjalac HB 30 -lakkaa kosteiden tilojen rimoitetuissa paneelituotteissa. Pinjalac HB 30 on vesiohenteinen akryylilakkaa, jota käytetään usein ulkotiloissa. Se kuitenkin soveltuu hyvin myös kosteisiin tiloihin, koska se mahdollistaa paksun märkäkalvon aikaansaamisen ilman valumia. Se myös kuivuu nopeasti ja tarttuu paneelin pintaan ongelmitta.

Ulkotiloihin asennettavissa paneeleissa ja kattorimoissa Ovelus käyttää Tikkurilan Pinja Wood Stain -kuullotetta ja kuivissa sisätilapaneeleissa Akvilac FD-J 10 -lakkaa. Akvilac FD-J 10 -lakalla kuiviin sisätilapaneeleihin saadaan kaunis mattapinta, joka näyttää lähes vahatulta. 

Tikkurilan tuotteiden ehdoton valttikortti on niiden hyvä toimivuus teollisessa levitysprosessissa. Oveluksen rimat käsitellään Savitaipaleen teknolistan tehtaalla valmiiksi ennen kuin ne toimitetaan asiakkaalle.

Ovelus-rimassa on painava yläosa ja kapeampi jalusta, jolloin pinkattaessa paino keskittyy kapeammalle alueelle. Mikäli maalipinta ei kestä painetta, riman pohja tarttuu toisen pintaan ja jättää jäljen. "Tikkurilan tuotteet kestävät hyvin pinoamisen", Hans Kiljunen kertoo.

Puinen rimaseinä- ja katto WC-tilassa.
Tikkurilan tuote toimii pintakäsittelylinjalla. Lakka levittyy hyvin, kuivuu nopeasti, eikä siinä ole tarttumisen riskiä. Kappaleiden tarttumisen estäminen toisiinsa on hyvin tärkeää laadun kannalta, sillä rimoja pinotaan päällekkäin odottamaan lajittelua ja paketointia.
Hans Kiljunen, Oveluksen kehittäjä

Toimitusvarmuus ja joustava yhteistyö saa kiitosta

Yhden miehen yritystä pyörittävä Hans Kiljunen arvostaa sujuvaa asiakaspalvelua ja toimitusvarmuutta.

"Haen yleensä tarvitsemani lakat suoraan Värisilmä Lappeenrannasta. Siellä on hyvä tuotteiden saatavuus ja nopeat toimitusajat, joten minun ei tarvitse itse varastoida lakkoja lainkaan", Kiljunen kertoo.

Värisilmä on myös säännöllisesti yhteydessä Tikkurilaan ja auttaa selvittämään tarvittaessa vastaukset kysymyksiin. Myös yhteistyö Tikkurilan edustajan kanssa saa Kiljuselta kiitosta.

"Yhteistyö Tikkurilan Esa Vilkmanin ja Värisilmän kanssa toimii loistavasti, olen ollut hyvin tyytyväinen. Tuotteet toimitetaan nopeasti ja varmasti, viikon varoajalla saan aina kaiken tarvitsemani", Kiljunen sanoo.

Tikkurilan Väripalvelu on myös tehnyt erityisesti Ovelukselle suunniteltuja sävymalleja. Väripalvelun tekemien kaavojen avulla sävyistä tulee taatusti juuri toivotut ja suunnitellun mukaiset.

Joskus myös asiakkaalla saattaa olla toiveena jokin tietty kuluttajien käyttöön suunniteltu lakkasävy Tikkurilan värikartalta. Silloin on helppo olla yhteydessä Tikkurilaan, jonka koneissa tehdään juuri oikea lakka ja pasta pyydetyssä sävyssä.
Hans Kiljunen, Ovelus
Puusta tehty talon pienoismalli vasten metsää ihmisen kädessä.

Tuotteiden turvallisuus on yhteinen arvo

Ovelus-tuotteiden pintakäsittelyaineina käytetään aina vesiohenteisia, myrkyttömiä maaleja, lakkoja ja puunsuoja-aineita. Teknisellä toimivuudella lisätään paneelituotteiden kulutuskestävyyttä ja käyttöikää samalla suojaten puuainesta kosteudelta, likaantumiselta ja auringonvalolta. "Meille on tärkeää käyttää turvallisia tuotteita, joilla on samalla hyvä pysyvyys", Oveluksen Kiljunen sanoo.

Tikkurilan tuotteet täyttävät hyvin tämän tarpeen. Tikkurila huomioi aina tuotekehityksessä tuotteidensa ja maalattujen pintojen ympäristövaikutukset niiden koko elinkaaren aikana.

Pinjalac, Pinja Wood Stain ja Akvilac ovat kaikki vesiohenteisia tuotteita, jotka ovat hyvin kestäviä ja suojaavat pintoja kestävän kehityksen ja ympäristötavoitteiden mukaisesti.

HALUATKO KUULLA LISÄÄ RATKAISUISTAMME PUUPINTOJEN TEOLLISEEN KÄSITTELYYN? TIKKURILAN ASIANTUNTIJAT OVAT KÄYTETTÄVISSÄSI JA AUTTAVAT OIKEAN TUOTTEEN TAI RATKAISUN LÖYTÄMISESSÄ.
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi