Aimo kortteen konepaja

Maailman johtava maatalouskoneiden valmistaja

Aimo Kortteen Konepaja välttyi maalaamon täydelliseltä uusimiselta Tikkurilan aikaa säästävän pintakäsittelyratkaisun avulla. Sujuvamman kokoonpanon lisäksi Temasilox-maalilla saadaan kestävä pinta kovaan kulutukseen.

Ylivieskan lakeuksilta löytyy maailman johtava rehuviljan käsittelyyn ja säilöntään tarkoitettujen maatalouskoneiden valmistaja: valssimyllyjä, rehusekoittimia ja ruokintajärjestelmiä vuodesta 1969 lähtien valmistanut Aimo Kortteen Konepaja Oy. Yli 50-vuotisella taipaleellaan yritys on erikoistunut tuoteteknologiaan, joka säästää energiaa ja ympäristöä, helpottaa maataloustyötä sekä parantaa tilojen kannattavuutta paitsi Suomessa, myös maailmalla.

"1980-luvulta lähtien suurin osa maatalouskoneistamme on mennyt vientiin, lähinnä Eurooppaan ja Venäjälle mutta myös kauemmaksi, esimerkiksi Japaniin", kertoo Aimo Kortteen Konepajan hankintapäällikkö Jari Rönni.

Pitkät juuret on myös yhteistyöllä Tikkurilan kanssa. Vaikka vuosien varrelle on mahtunut myös muita maalitoimittajia, Tikkurila oli mukana yrityksen aloittaessa toimintaansa – ja onpa myös konepajan valmistamien laitteiden tunnistettava, violetti väri sävytetty Tikkurilan toimesta.

Aimo kortteen konepaja
Teimme aikanaan Lahden muotoiluinstituutin kanssa projektin, jossa saimme ehdotuksia uudesta väristä aiemmin käytetyn punaisen tilalle. Valitsemamme violetti oli erikoinen, huomiota herättävä väri, jota ei ollut muilla. Sävy on ollut markkinoinnillisesti erittäin toimiva, koska se erottuu messuilla ja myöskin liikenteessä, jossa isojen maatalouskoneiden on hyvä näkyä mahdollisimman kauas turvallisuuden kannalta.
Jari Rönni, Aimo Kortteen Konepajan hankintapäällikkö

Lisäkapasiteettia tehokkaan maalausmenetelmän avulla

Vuoden 2020 korvilla Aimo Kortteen Konepajan tuotantohallin yhteydessä olevan maalaamon kapasiteetti oli alkanut tulla vastaan – tarvittiin ratkaisu, jolla saataisiin sekä laadukas lopputulos että komponenttien nopeampi läpimeno maalauslinjastossa.

Olimme miettineet maalaamon päivitystä jo pidempään. Täydellinen uusiminen on kuitenkin iso investointi, joten pohdimme muitakin vaihtoehtoja. Huomasimme, että voisimme vaikuttaa kapasiteettiin maalausratkaisulla. Tehtyämme useita koemaalauksia ja vertailtuamme vaihtoehtojen kustannuksia päädyimme Tikkurilan Temasilox-maaliin.
Jari Rönni, Aimo Kortteen Konepajan hankintapäällikkö

Temasilox on kaksikomponenttinen, korkeakiiltoinen polysiloksaanipintamaali, jolla on erinomainen värisävyn ja kiillon säilyvyys. Yksikerrosmaalina sillä saadaan nopeampi läpimeno, ja se kestää hyvin mekaanista rasitusta ruostumatta, haalistumatta ja naarmuuntumatta.

 
"Temasilox-maalin ansiosta kappale menee maalaamon läpi huomattavasti nopeammin, minkä ansiosta tuotannon kokoonpanoa saatiin entistä sujuvammaksi. Myös lopputulos on erittäin laadukas: ulkonäkö ja kestävyys ovat nyt entistä paremmat. Tämä on tärkeää, sillä koneiden käyttöolosuhteet asettavat pintakäsittelylle kovat vaatimukset: maalatun pinnan on kestettävä vaihtelevaa säätä, toistuvaa pesua ja UV-rasitusta", Rönni sanoo.  

Aimo kortteen konepaja

Temasilox mahdollistaa kovemman pinnan kuin perinteiset yksikerrosmaalit. Kestävä pinta minimoi varastoinnista, pinoamisesta ja kokoonpanosta aiheutuvat naarmut, mikä puolestaan vähentää jälkikäsittelyn tarvetta. Nopeampi kuivatusaika säästää myös energiaa.

Maalattu maatalouskone

Ratkaisu myös terveellisempään työympäristöön

Koska maalauslinjasto sijaitsee suuressa tuotantohallissa, jossa laitteet myös kasataan, on tärkeää, että käytetyt tuotteet eivät aiheuta päästöjä lähiympäristöön.

Toisin kuin useimmat perinteiset yksikerrostuotteet, Temasilox ei sisällä isosyanaatteja. Korkean kuiva-ainepitoisuuden ja alhaisen VOC-pitoisuuden ansiosta Temasilox vastaa jopa kaikkein vaativimpiin ympäristövaatimuksiin. Siinä on myös miedompi tuoksu.

"Työturvallisuus on meille tärkeä asia. On hienoa, että löysimme yhteistyössä Tikkurilan kanssa teknisiltä ominaisuuksiltaan tehokkaan tuotteen, joka on lisäksi vähäpäästöinen ja ympäristöystävällinen", Rönni summaa.

Haluatko kuulla lisää ratkaisuistamme metallipintojen teolliseen pintakäsittelyyn? Ota yhteyttä Tikkurilan asiantuntijoihin.
Ota yhteyttä asiantuntijaamme
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi