Trukkien maalaus Tikkurila Temasolid SC-F 20

Mitsubishi Logisnext trukkimastojen maalaus

Räätälöity tuotekehitys auttoi pienentämään trukinmastojen maalausprosessin päästöjä ja läpimenoaikaa.

Tikkurila vastaa asiakkaidensa haasteisiin ripeällä mutta huolellisella tuotekehityksellä. Logisnextin trukkimastojen maalaukseen räätälöity Temasolid SC-F 20 auttaa vähentämään maalausprosessin päästöjä. Se sisältää vähemmän liuottimia kuin aiemmin käytetty tuote ja kuivuu aiempaa nopeammin, entistä alhaisemmassa lämpötilassa. Ympäristö- ja tehokkuustavoitteiden tiukentuessa teollisuuden käyttöön tarvitaan yhä niukkaliuotteisempia tuotteita. Räätälöidyn tuotekehityksen hyödyt päätyvät aikanaan koko alan käyttöön.

Tuotekehityksellä alhaisemmat VOC-päästöt

Tikkurilan Temasolid SC-F 20 -maali on ollut Logisnextin käytössä jo yli vuoden, joten sen hyödyistä on saatu selkeät todisteet.

– Lähtökohtana maalin tuotekehitykseen toimivat VOC-päästöt, joita viranomaiset valvovat. Mastotuotantomme kasvaessa käyttämämme pinnoitteen liuotinpäästöt lisääntyivät. Tarvitsimme ympäristön kannalta kestävien päästötavoitteiden saavuttamiseksi erityyppisen tuotteen, ja Tikkurila otti ripeästi kopin sen kehittämisestä, Logisnextin hankintapäällikkö Jarmo Seppänen sanoo.

Maalituotteen päästöt mitataan jo sen valmistuksen yhteydessä viranomaisten asettamien rajojen mukaan.  Tuotantolinjan päästöt puolestaan lasketaan maalin kulutuksen mukaan näiden lukemien pohjalta.

Trukkien mastojen maalaus
Trukkimastojen maalaus Temasolid SC-F 20

Yhteistyö tukee tuotekehitystä

Lähes kaikissa Järvenpään tehtaan valmistamissa trukeissa on masto, jonka korkeus vaihtelee 30 senttimetristä 13 metriin. Kaikissa mastoissa käytetään samaa mustaa Temasolid-maalia, jonka sävy on RAL 9005.

– Olemme tehneet yhteistyötä Tikkurilan kanssa jo pitkään. Meille on tärkeää käyttää kotimaista, lähellä toimivaa maalitoimittajaa, jolla on valmius toimittaa brändiemme vaatimat kymmenet värisävyt. Pohjana olevan märkämaalin koostumus ei juurikaan vaihtele, mutta Temasolid on käyttämistämme tuotteista merkittävin. Se on kustannuksiltaan hieman arvokkaampi, mutta hintaero korvaantuu mastojen tuotantotehon parannuksilla, Seppänen kertoo.

 

Kehitystyön alussa Tikkurila toimitti Logisnextille vedoksia uudesta tuotteesta, ja sitä testattiin tavanomaisten laboratoriokokeiden lisäksi tehtaan tuotantolinjalla.

Kokeilemalla tuotetta käytännössä saavutettiin meille sopiva tarttuvuus ja puolikirkas, siisti pinta. Kehitysvaihe kesti puolisen vuotta. Teemme jatkuvasti omaa tuotekehitystä ja pyrimme harmonisoimaan pintakäsittelyjä, ja Tikkurila on palvellut meitä siinä hyvin jo vuosia.
Jarmo Seppänen, Hankintapäällikkö, Logisnext
Kuivumisella säästöä läpimenoaikaan

Vähäpäästöisyyden lisäksi toinen Logisnextille tärkeä tuoteominaisuus oli kuivumisaika.

– Tehtaallamme valmistetaan ja maalataan noin 7 000 mastoa vuodessa. Uusi maali kuivuu huoneenlämmössä entisen 70 asteen sijasta, ja tämä on tuonut säästöä sekä läpimenoaikaan että energiankulutukseen ja lämmityskustannuksiin. Kun tuotantokapasiteettimme on samaan aikaan kasvanut, puhutaan päästövähennysten lisäksi vähintään noin 10 prosentin tuotantotehon parannuksesta, Jarmo Seppänen kertoo.

Uusi Temasolid säästääkin energiaa, koska se ei vaadi uunitusta.

Testattua korroosionkestoa

Vähäpäästöisyyden lisäksi yksi tuotteen tärkeä ominaisuus on korroosionkesto, joka on testattu sekä Tikkurilassa että asiakkaalla.

"Markkinoilla ei tällä hetkellä ole toista vastaavaa himmeää tuotetta. Projekti on osoitus siitä, että maalia kehittämällä voidaan auttaa asiakasta lisäämään tuotantoa, eikä se vaadi isoja laiteinvestointeja", Tikkurilan metalliteollisuusmaalien avainasiakaspäällikkö Mika Viita-aho sanoo.

Temasolid-tuoteperheen kehittäminen jatkuu Tikkurilassa.

"Teollisuusasiakkaillemme tekemämme kehitystyö auttaa kehittämään muitakin tuotteita, joilla on laajempi sovellettavuus. Kiiltäviä maaleja kehitetään koko ajan entistä niukkaliuotteisemmiksi ja sitä myöten vähäpäästöisemmiksi", kertoo Viita-aho.

 

Haluatko kuulla lisää ratkaisuistamme metallipintojen teolliseen pintakäsittelyyn? Tikkurilan asiantuntijat ovat käytettävissäsi ja auttavat kaikissa tuotteisiin, maalausjärjestelmiin tai maalausprosessiin liittyvissä kysymyksissä.

Ota yhteyttä asiantuntijaamme
Järvenpään Mitsubishi Logisnext Europe Oy toimii Euroopan tuotekehityskeskuksena

Mitsubishi Logisnext Europe Oy kehittää, valmistaa ja markkinoi trukkeja, automaatiojärjestelmiä sekä niihin liittyviä elinkaarenaikaisia palveluja Järvenpäässä. Yritys toimii samalla kansainvälisen Mitsubishi Logisnext -konsernin Euroopan tuotekehityskeskuksena. Järvenpään Logisnext työllistää yli 500 ammattilaista, ja sen brändejä ovat Mitsubishi Forklift Trucks, Cat® Lift Trucks, UniCarriers, TCM sekä Rocla, jolle on myönnetty arvostettu red dot -muotoilupalkinto jo kuusi kertaa.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi