Lauttasaaren silta

Lauttasaaren sillan peruskorjaus Helsingissä

Lauttasaaren sillan teräsrakenteiden pinta-ala on yhteensä 12 900 neliömetriä, jonka korroosionsuojaukseen käytettiin 10 000 litraa Tikkurilan maalia.

Vuonna 1969 rakennettu Lauttasaaren silta yhdistää Helsingin keskustan ja Lauttasaaren. Tämä 23,5 metriä leveä ja 317 metriä pitkä palkkisilta oli 50 vuoden käyttöiän jälkeen peruskorjauksen tarpeessa. Työt sillan korjaamiseksi alkoivat elokuussa 2019, kestivät yli vuoden ja valmistuivat kesäkuussa 2021. 

Siltarakenteiden teollinen maalauskäsittely suoritettiin liettualaisen Švykai-yrityksen toimesta, jonka työn laatuun on usein luotettu monimutkaisissa teräsrakenteiden kunnostusprojekteissa sekä Liettuassa että maan ulkopuolella.
 

Lauttasaaren silta

10 000 litraa maalia 

Erittäin vaativissa ympäristöolosuhteissa sijaitseva silta yhdistää Helsingin tärkeitä kaupunginosia toisiinsa ja sen tulee kestää vilkasta liikennöintiä päivittäin.

Silta on tärkeä osa kaupungin liikenneinfrastruktuuria, joten sen on kestettävä vuosikymmeniä. Paitsi siltarakenteiden, myös pintakäsittelyn on täytettävä korkeat laatuvaatimukset.

Siltojen teräsrakenteissa käytettävien maalien ja pinnoitteiden on oltava kestäviä, ja niiden on myös tarjottava optimaalinen suoja ankaraa ilmastoa, tuulta, sadetta ja kosteutta vastaan, jotka altistavat rakenteita korroosiolle. 

Švykain asiantuntijat suorittivat siltarakenteiden teräspintojen suihkupuhdistuksen, pinnan esikäsittelyn ja maalauksen sekä korroosion vaurioittamien sillan sisäisten rakenteiden pintojen kunnostuksen. Kaikki puhdistus- ja maalaustyöt tehtiin paikan päällä työmaaolosuhteissa. Pintakäsittelytyöt kattoivat yhteensä 12 900 m2, ja Tikkurilan maalia käytettiin 10 000 litraa. 

Testattuja ja laatuvaatimukset täyttäviä tuotteita on käytettävä, jotta voidaan varmistaa sillan kannelle vaaditut ominaisuudet. Luotamme Tikkurilan tuotteisiin, jotka takaavat maalatulle pinnalle pitkän käyttöiän ja esteettisesti laadukkaan ulkonäön.
Šarūnas Kvetkas, UAB Švykain projektipäällikkö

Kestäviä pintakäsittelyratkaisuja vaativiin olosuhteisiin 

Sillan ulkopinnoissa ja nostomekanismissa käytettiin 5-kerroksista polyuretaanimaalausjärjestelmää. Sisäpinnoilla käytettiin 3-kerroksista polyuretaanimaalausjärjestelmää. Polyuretaanijärjestelmät on suunniteltu ankarille ilmasto-olosuhteille altistuville teräspinnoille, ja niitä voidaan käyttää sekä työmaaolosuhteissa että maalaamoissa.
 

Lauttasaaren silta

Temabond WG 200 on kaksikomponenttinen, alhaisissa lämpötiloissa kovettuva, vähäliuotteinen, alumiinipigmentoitu modifioitu epoksimaali. Tuote muodostaa alumiinipigmentoinnin ansiosta kulutusta, kemikaaleja ja liuottimia hyvin kestävän kalvon.

Kaksikomponenttisen, puolikiiltävän Temathane 50 polyuretaanimaalin kovettaja on alifaattinen isosyanaatti ja tuotteella on erinomainen sään- ja kulutuksenkestävyys. Maali muodostaa kestävän, helposti puhdistettavan ja liituuntumattoman pinnan. Hyvä kiillon- ja värinkesto.

Temazinc 77 on kaksikomponenttinen, polyamidikovetteinen sinkkipölyepoksimaali. Maali sisältää sinkkiä yli 80 % ja täyttää täysin standardin ISO 12944-5 sinkkipölymaaleja koskevat vaatimukset. Pohjamaali antaa hyvän katodisen suojan teräkselle. Käytetään voimakkaan sään ja ilmastorasituksen alaisten teräspintojen pohjamaalina epoksi-, polyuretaani-, akryyli- ja kloorikautsuyhdistelmissä.

Temacoat Primer on kaksikomponenttinen hartsimodifioitu ruosteenestopigmentoitu epoksimaali, joka on pigmentoitu sinkkifosfaatilla. Käytetään pohja- ja välimaalina ilmastorasituksen sekä mekaanisen ja kemiallisen rasituksen alaisissa kohteissa.

Temathane PC 50 on erinomainen valinta silloin, kun tarvitaan korkeakuiva-aineinen pintamaali, jolla on äärimmäisen hyvä kiillon- ja värinkesto.

Lauttasaaren silta

Teräspintojen huolellinen esikäsittely on tärkeää onnistuneen korroosionsuojan saavuttamiseksi. Myös ympäristön rasitusolosuhteet tulee huomioida soveltuvaa maalausjärjestelmää valittaessa. Lue lisää Tikkurilan ratkaisuista siltarakenteiden pintakäsittelyyn täältä

 

Haluatko kuulla lisää ratkaisuistamme? Tikkurilan asiantuntijat auttavat sinua löytämään oikean tuotteen ja ratkaisun.

Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi