Silikaattimaalin käyttö sisäseinissä

Silikaattimaalien käyttö sisäpinnoilla

Hengittävä maalipinta ja kaunis täyshimmeä lopputulos.

Hengittävää maalia kysytään usein tiloihin, joissa tuotteelta vaaditaan hyvää vesihöyrynläpäisevyyttä, esim. kellareihin, autotalleihin ja kylmiin varastotilohin. Silikaattimaalien huokoinen rakenne takaa hengittävän pinnan ja niiden hyvä höyrynläpäisevyys on tärkeä ominaisuus paitsi julkisivuissa, mutta sitä voidaan hyödyntää myös sisätiloissa.

Tikkurilan silikaattimaalit Kivitex ja Kellarimaali soveltuvat erinomaisesti kaikille kiviainespinnoille ja niitä voidaan käyttää sisällä myös himmeiden dispersiomaalipintojen uudelleenmaalaukseen. Muut maalatut ja lakatut pinnat pohjamaalataan Luja yleispohjamaalilla. Myös kartonkipintaista kipsilevyä voi maalata Tikkurilan silikaattimaleilla. Epävarmoissa tapauksissa kannattaa koemaalata pienempi alue ja tarkistaa maalin tarttuvuus sen kuivuttua. Sävytettävä Kivitex-silikaattimaali mahdollistaa monipuoliset värivalinnat sekä sisä- että ulkokäyttöön, katso tarkemmat tiedot väreistä tuoteselosteelta. Kellarimaalin sävy on kaunis taitettu valkoinen, joka avartaa ja kirkastaa tilaa.

Silikaattimaalien hyvä höyrynläpäisevyys on tärkeä ominaisuus julkisivuissa, mutta sitä voidaan hyödyntää myös sisätiloissa. Tavanomainen sisäseiniin ja -kattoihin tarkoitettu dispersiomaali voi päästää kosteutta alustaan ja siitä pois, mutta silikaattimaalin höyrynläpäisevyys on kuitenkin huomattavasti parempi, jolloin kosteus  haihtuu nopeasti pois. Koska silikaattimaali on epäorgaaninen, se ei ole altis homeille ja bakteereille. Tämän vuoksi siihen ei tarvitse lisätä biosideja.

 

Silikaattimaalin edut sisätiloissa:

  • läpäisee vesihöyryä
  • ei sisällä biosideja
  • maalipinnasta ei haihdu mitään
  • palamaton
  • soveltuu kellareihin ja muihin tiloihin, joissa rakenteiden kosteus on ajoittain suuri
  • rustiikki, karhea pinta
HALUATKO KUULLA LISÄÄ RATKAISUISTAMME, TAI TARVITSETKO APUA OIKEAN PINTAKÄSITTELYMENETELMÄN VALINNASSA? OTA YHTEYTTÄ ASIANTUNTIJOIHIMME.
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi