Tikkurilan Solid-lattiamaalilla maalattu autotallin lattia

Betonilattiat asuinrakennuksissa ja taloyhtiöissä

Asuinrakennuksissa ja taloyhtiöiden yhteistiloissa lattia on tyypillisesti rakennuksen sisäpinnoista se, johon kohdistuu eniten rasituksia. Lattian tulee olla kestävä, turvallinen, helposti puhdistettava ja ennen kaikkea tilaan soveltuva. 

Tikkurilan tuoteperheestä ammattikäyttöön löydät oikeat käsittely-yhdistelmät erilaisten kestävyysvaatimusten alaisille lattiapinnoille, kuten autotallien betonilattioille, ja ulkovälinevarastoihin sekä väestösuojiin

Keltaiseksi maalatut portaat Tikkurilan Solid WB-L lattiamaalilla

Kevyen kulutuksen tilat

Asuin- ja varastotilojen lattiat sekä portaat  

 

Puolikiiltävä Solid WB-L on vesiohenteinen, vähäpäästöinen polyuretaanivahvisteinen akrylaattimaali, joka soveltuu sekä betoni- että puulattioille kevyen mekaanisen ja kemiallisen rasituksen alaisiin tiloihin. Tyypillisiä käyttökohteita ovat tilat, joihin kohdistuu pääasiassa henkilöliikennettä, kuten asuin- ja varastotilojen betoni- ja puulattiat sekä portaat.

Tuotteella voidaan maalata käsittelemättömät sekä aikaisemmin käsitellyt betoni- ja puulattiat. Laaja värivalikoima antaa lähes rajattomat mahdollisuudet suunnitteluun, ja tuote toimii myös monipuolisena huoltomaalina. Käsittelemättömien betonilattioiden pohjustukseen käytetään Solid WB-L Primer pölynsidonta- ja pohjustusainetta. Pohjuste varmistaa lattiamaalin tartunnan.

Solid WB-L 

 • soveltuu monenlaisiin kevyen rasituksen kohteisiin, joihin kohdistuu pääasiassa henkilöliikennettä sekä saunojen ja kosteiden tilojen betonilattioille
 • monipuolinen huoltomaali
 • täyttää rasitusluokka 03..04 vaatimukset
 • pölykuiva noin 15 minuutin kuluttua levityksestä ja päällemaalauskuiva noin yhden tunnin kuluessa

Laaja värivalikoima antaa lähes rajattomat mahdollisuudet suunnitteluun: tuote on sävytettävissä Symphony-värikartan mukaan suureen osaan peittävistä sävyistä.

Yksilöllistä sisustusta asuinhuoneiden lattiapinnoille

Tikkurilan Cozy Floor -järjestelmä on tervetullut ratkaisu kodin sisustukseen, erityisesti suurempiin keittiöihin ja ruokailutiloihin, joissa halutaan tasainen, esteettisesti miellyttävä ja helppohoitoinen lattiapinta. Cozy Floor sopii hyvin myös lattialämmitykseen, ja sitä voidaan käyttää myös kipsilattioille. Cozy Floor lattiapinnoite kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1 ja se vaimentaa askelmelua tehden huoneen akustiikasta pehmeän ja miellyttävän. Laaja sävytettävyys lähes mihin tahansa väriin mm. Symphony-värikartan mukaan mahdollistaa juuri oikean ilmeen ja tunnelman luomisen.

Tikkurila Cozy Floor keittiön lattiapinnoitteena.

Pölynsidontakäsittely kevyen kulutuksen betonilattioille

Betonilattioiden kevyin käsittely on ns. pölynsidonta. Pölynsidontakäsittelyssä sidotaan betonilattian pinnassa esiintyvä vapaa kalkki. Pölynsidontakäsittely soveltuu parhaiten uusille tiiviille betonilattioille. Väritöntä Solid WB-L Primer pölynsidonta- ja pohjustusainetta voidaan käyttää myös mineraalipintaisten seinien ja kattojen sekä betonilattioiden pölynsidontakäsittelyyn. 

Pienipartikkelisen koostumuksensa ansiosta Solid WB-L Primer tunkeutuu erinomaisesti alustan huokoisiin ja soveltuu päällemaalattavaksi. Solid WB-L Primer kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1. Sitä voidaan käyttää myös säärasitukselta suojassa oleviin ulkotiloihin.

Tikkurilan Solid EP-M epoksimaalilla maalattu betonilattia pyörävarastossa.

Keskikovan kulutuksen tilat

Esimerkiksi ulkovälinevarastojen, väestösuojien, kellari- ja pesutilojen betonilattiat

 

Kiiltävä Solid EP-M on vesiohenteinen kaksikomponenttinen epoksimaali betonilattioille, joka soveltuu keskikovan mekaanisen ja kemiallisen rasituksen alaisiin tiloihin. Tuotteella voidaan maalata käsittelemättömät sekä aikaisemmin epoksimaaleilla ja -pinnoitteilla käsitellyt betonilattiat.  Sävytettävyys tarjoaa lähes rajattoman värivalikoiman. Tuote voidaan sävyttää Tikkurilan peittäviin sävyihin Symphony-värikartan mukaan.

Tyypillisiä käyttökohteita ovat ulkovälinevarastojen, väestösuojien, kellari- ja pesutilojen sekä muiden yleisten tilojen betonilattiat. Lisäksi Solid EP-M soveltuu erinomaisesti teknisten tilojen kuten lämmönjakohuoneiden lattioihin. Tuotetta voidaan käyttää myös sisätilojen betoni-, tiili- ja mineraalilevypinnoilla. 

Solid EP-M

 • täyttää rasitusluokan 04 vaatimukset
 • läpäisee hyvin vesihöyryä
 • on saanut vähäpäästöisyydestään rakennusmateriaalien päästöluokituksen M1
 • on helppokäyttöinen, eikä se vaadi erillistä pohjustetta tai pohjamaalia

Betonilattian lakkaus jättää betonipinnan luonnollisen himmeäksi 

Kun betonilattialle halutaan himmeää pintaa, voidaan käyttää vesiohenteista Solid Laq polyuretaanilakkaa, joka jättää betonipinnan luonnollisen himmeäksi tummentamatta pintaa. Tuotetta voidaan käyttää sekä pinta- että pölynsidontalakkana. Sillä voidaan lakata käsittelemättömät sekä aikaisemmin epoksi- ja polyuretaanimaaleilla ja pinnoitteilla käsitellyt betonilattiat.

Solid Laq 

 • soveltuu erinomaisesti keskikovan mekaanisen ja kemiallisen rasituksen alaisiin tiloihin  
 • soveltuu pintalakaksi muille Solid-lattiatuotteille kun pinnoista halutaan himmeitä 
 • on kellastumaton 
 • kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1
Tikkurilan Solid EP-H epoksimaalilla maalattu kiiltävä autotallin lattia.

Kovan kulutuksen tilat

Autotallien, porraskäytävien ja talopesuloiden betonilattiat

Täyskiiltävä Solid EP-H on liuotteeton, kaksikomponenttinen epoksimaali betonilattioille, joka soveltuu kovan mekaanisen ja kemiallisen rasituksen alaisiin tiloihin. Tyypillisiä käyttökohteita ovat autotallien, porraskäytävien ja talopesuloiden betonilattiat. 

Tuotteella voidaan maalata käsittelemättömät sekä aikaisemmin epoksimaaleilla ja pinnoitteilla käsitellyt betonilattiat. Tyypillisiä käyttökohteita ovat autotallien, porraskäytävien ja talopesuloiden betonilattiat. Soveltuu erinomaisesti myös julkisten tilojen rasituksiin. 

Solid EP-H

 • erinomainen mekaanisen kulutuksen ja kemiallisen rasituksen kestävyys
 • täyttää rasitusluokan 06 vaatimukset
 • hyvä peittokyky
 • muodostaa kestävän, saumattoman ja helppohoitoisen pinnan
 • tuotteen väri TVT 0229 harmaa soveltuu hyvin käyttökohteiden tiloihin

Turvallisuutta ja kestävää rakentamista edistävät lattiapinnoitteet

Kaikki lattiapinnoiteratkaisumme tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja kestävyyden minimaalisilla ympäristövaikutuksilla. Tuotekehityksemme pääpaino on sisäilman laatua parantavissa ratkaisuissa, joissa haihtuvien orgaanisten yhdisteiden määrä (VOC-päästöt) ovat yhä alhaisempia ja päästöt pienempiä. 

Laajaan valikoimaamme kuuluu useita M1-luokiteltuja tuotteita, sekä esimerkiksi LEED- ja BREEAM-ympäristöluokitushankkeiden vaatimukset täyttäviä pinnoitusratkaisuja. Monille lattiapinnoitteillemme on myös EPD-ympäristöseloste, jossa esitetään tuotteen ympäristövaikutukset koko sen elinkaaren ajalta. Asiakkaanamme voit luottaa siihen, että toimitamme korkean suorituskyvyn tuotteita, jotka pidentävät huoltovälejä ja vähentävät rakennusten ympäristövaikutuksia koko niiden elinkaaren ajan.

Green building.

Haluatko kuulla lisää ratkaisuistamme betonilattiapinnoille? Oikeat käsittely-yhdistelmät kaikille lattioille löytyvät ammattitaitoisen henkilökuntamme avulla.

OTA YHTEYTTÄ ASIANTUNTIJOIHIMME
Ota yhteyttä

Tuotteet kevyen kulutuksen betonilattioille

{"id":"33658","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Sisäpinnat"}
{"id":"33885","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Sisäpinnat"}

Tuotteet keskikovan kulutuksen betonilattioille

{"id":"36872","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Sisäpinnat"}
{"id":"33657","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Sisäpinnat"}

Tuotteet kovan kulutuksen betonilattioille

{"id":"33881","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Sisäpinnat"}
{"id":"33473","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Sisäpinnat"}
{"id":"33544","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Sisäpinnat"}
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi