Betonilattiapinnoitteet tuotantolaitoksissa

Betonilattiat tuotantolaitoksissa ja kemianteollisuudessa

Lattiapinnoitteet kovaan mekaaniseen ja kemialliseen rasitukseen.

Tuotantolaitoksissa ja kemianteollisuuden tiloissa lattiapinnoitteiden on oltava äärimmäisen kestäviä, sillä niihin kohdistuu iskuja, mekaanista kulutusta ja ne saattavat altistua voimakkaalle kemialliselle rasitukselle.

Tikkurila tarjoaa tuotantolaitoksiin ja kemianteollisuuteen laajan valikoiman korkealaatuisia ja kestäviä lattiapinnoiteratkaisuja, jotka soveltuvat kohtalaisen mekaanisen ja kemiallisen rasituksen alueille, kuten laboratorioihin ja käytäville, sekä erittäin raskaan mekaanisen rasituksen alueille, kuten tuotantoalueille, kemikaalivarastoihin ja muihin varastotiloihin. Lähes rajaton värivalikoima on huomattava etu, sillä eri alueiden merkintä ja huomiomerkinnät voidaan tehdä laadukkaasti turvallisuutta lisäten.

Erinomainen mekaanisen kulutuksen ja kemiallisen rasituksen kestävyys

Lattiapinnoitteet joutuvat kestämään tuotantolaitoksissa hyvin erilaisia olosuhteita riippuen tilasta ja sen käyttötarkoituksesta. Tikkurilalla on kaikkiin tarpeisiin soveltuvia lattiapinnoitusratkaisuja, mukaan lukien staattista sähköä poistava lattiapinnoitejärjestelmä (ESD), joka estää staattisen purkauksen aiheuttamia vaurioita. Tällaisia lattiapinnoitteita suositellaan kohteisiin, joissa staattisen sähkön muodostuminen ei ole toivottua, kuten elektroniikkateollisuudessa, herkästi syttyviä ja räjähtäviä aineita käsittelevissä ja varastoivissa laitoksissa ja konehuoneissa.

Tuotantolaitosten ja kemianteollisuuden lattiapinnoitteiden on myös kestettävä kemiallista rasitusta, jotta ne suojaavat lattiaa monenlaisilta kemiallisilta roiskeilta. Tikkurilan lattiapinnoiteratkaisut ovat äärimmäisen kestäviä ja muodostavat saumattoman, halkeilemattoman pinnan, mikä takaa lattialle pidemmän käyttöiän.

Sinisellä ja punaisella maalattu betonilattia voimalaitoksessa.
Kiiltävä betonilattiapinnoite tehtaan tuotantotilassa.

Nopea asennus ja pitkä käyttöikä

Kemianteollisuuden lattiapinnoitusjärjestelmiltä vaaditaan pitkää käyttöikää, koska huolto on erittäin kallista tuotantolinjan keskeytysten korkeiden kustannusten vuoksi.

Lattiapinnoitteiksi suositellaankin kestäviä epoksimassoja, kuten Temafloor 4000 hierrettävä epoksimassa tai liuotteeton Temafloor 5000M itsesiliävä epoksimassa, joissa on erinomainen mekaanisen kulutuksen ja kemiallisen rasituksen kestävyys. Myös nopeasti kovettuvat ratkaisut ovat suositeltavia tuotannon seisokkien minimoimiseksi. Temafloor AC -tuoteperheen akryylilattiapinnoitteet voidaan asentaa esimerkiksi yön aikana, jolloin lattiapinta on valmiina käyttöön seuraavana päivänä.  

Kestäviä pinnoitteita ympäristöä kunnioittaen

Kaikki Tikkurilan lattiapinnoiteratkaisut suojaavat käsiteltyä pintaa parhaalla mahdollisella tavalla pidentäen rakenteen elinkaarta, mikä tukee kestävää rakentamista. Valikoimaamme kuuluu useita M1-luokiteltuja tuotteita sekä LEED- ja BREEAM- ympäristöluokitushankkeiden vaatimukset täyttäviä pinnoitusratkaisuja. 

Tuotekehityksemme pääpaino on sisäilman laatua parantavissa ratkaisuissa, joissa haihtuvien orgaanisten yhdisteiden määrä (VOC-päästöt) ovat yhä alhaisempia ja päästöt pienempiä. Asiakkaanamme voit luottaa siihen, että toimitamme korkean suorituskyvyn tuotteita, jotka pidentävät huoltovälejä ja vähentävät rakennusten ympäristövaikutuksia koko niiden elinkaaren ajan.

Käsi pitelee pientä maalipurkkia josta nousee viherkasvi.

Haluatko kuulla lisää ratkaisustamme betonilattiapinnoille? Oikeat käsittely-yhdistelmät kaikille lattioille löytyvät ammattitaitoisen henkilökuntamme avulla.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi