Betonipintojen suojamaalaus.

Betonipinnat

Laadukkaat ja kestävät ratkaisut betonijulkisivujen maalaukseen ja pinnoitukseen

Betoni on yleinen julkisivujen ja rakennusten runkorakenteiden materiaali. Oikein käytettynä ja suojattuna se on pitkäikäinen julkisivuratkaisu. Tikkurilan ratkaisut betonipintojen korjaukseen, pohjustukseen ja pinnoitukseen suojaavat betonirakenteita erilaisilta vaurioitumismekanismeilta. Oikein valitulla ja tehdyllä pinnoitusjärjestelmällä voidaan hidastaa raudoitetun teräsbetonirakenteen karbonatisoitumista, raudoituksen korroosiota sekä betonin pakkasrapautumista. Tikkurilan maaleilla ja pinnoitteilla saadaan betonijulkisivulle haluttu väri ja struktuuri.

Julkisivujärjestelmä betonin korjaukseen

Suojaa betonipinnat säärasituksilta

Finngard 150 on erinomainen valinta betonipintojen ja sementtilaasteilla ylitasoitettujen betonipintojen maalaukseen etenkin ensimaalauksessa. Tämä vesiohenteinen, alkalinkestävä akrylaattimaali suojaa betonia kosteutta ja karbonatisoitumista vastaan. Finngard -tuotteiden sävytyksessä käytetyt epäorgaaniset väripigmentit antavat tuotteelle erinomaisen säänkeston, joten julkisivun väri kestää vaativissakin olosuhteissa.

Funktionaaliset maalit ja pinnoitteet suojaavat betonipintaa

Pintakäsittely antaa betonirakenteelle teknisen suojan ulkoisia rasitustekijöitä vastaan sekä antaa sille halutun esteettisen ulkomuodon. Ilmaston muuttuessa tuulisemmaksi ja sateisemmaksi kosteus tunkeutuu yhä rankemmin rakennuksen julkisivuihin.

Superhydrofobiset tuotteemme, kuten Tikkurila Finngard Clean, ovat ratkaisu kostean ilmaston tuomiin haasteisiin julkisivujen pinnoille. Superhydrofobisuus maaleissa ja pinnoitteissa tarkoittaa tavanomaisia tuotteita parempia vedenhylkivyysominaisuuksia. Näin julkisivu pysyy puhtaampana ja riski kasvuston muodostumisesta pienenee.

Kostea ja sateinen sää aiheuttaa haasteita myös maalausolosuhteille. Sade ja kosteus saattavat pilata tuoreen maalipinnan ja aiheuttaa maalipinnan valumista ja raitomista. Tikkurilan Finngard Silicone Allweather -julkisivumaali kuivuu nopeasti myös alhaisissa lämpötiloissa ja on kuivuttuaan heti sateenkestävä. Tuote sitoutuu nopeasti paitsi alhaisissa, myös korkeissa lämpötiloissa ja laaja käyttölämpötila-alue mahdollistaa maalaustyön aloittamisen aikaisemmin keväällä ja työn jatkamisen pidemmälle syksyyn.

Finngard Clean julkisivumaalilla maalattu kerrostalo.
Betonipintojen suojaus

Uuden betonipinnan suojamaalaus, pinnoitus tai impregnointi pidentää rakenteen elinkaarta

Uusi betonirakenne kannattaa suojata mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ulkoisilta rasitustekijöiltä. Suojauksen tekeminen maalaamalla, pinnoittamalla tai impregnoimalla on kestävä, taloudellinen ja ympäristöystävällinen tapa pidentää rakenteen käyttöikää ja sitä kautta pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä. Maalaus ja pinnoitus antaa arkkitehtoniselle suunnittelulle lähes rajattomat mahdollisuudet.

Betonin suojamaalauksessa huomioitavaa

Ulkotiloissa olevat maalattavat tai pinnoitettavat betonirakenteet ovat joko paikalla valettuja tai elementtirakenteisia. Betonin suojamaalauksen kannalta nämä pinnat ovat erilaisia.

Uudet teräs- tai muottivaneripintaa vasten valetut, pinnaltaan sileäprofiiliset betonipinnat on aina esikäsiteltävä maalauskelpoisiksi elementtitehtaalla tai työmaalla. Tarkempia ohjeita elementtipintojen pintakäsittelyistä ja korjauksista saa Suomen Betoniyhdistyksen julkaisuista By 40 ja By 41.

Betonijulkisivun saneeraus

Betonirakenteen korjaustapa ja oikeat korjausmenetelmät valitaan aina erikseen jokaiseen kohteeseen tehdyn kuntotutkimuksen ja rakennesuunnittelijan suunnittelun perusteella. Betonirakenteiden korjaus voi koostua esim. valukorjauksesta, betoni- ja korroosiovaurioiden laastipaikkauskorjauksesta sekä betonipintojen ylitasoituksesta.

Lue lisää Tikkurilan Finnseco-betoninkorjausjärjestelmistä, jotka on suunniteltu pohjoisiin olosuhteisiin ja ne kestävät hyvin ankarissa ja muuttuvissa olosuhteissa.

Betoninkorjaus laastin levitys.

Betonipintojen pohjustuskäsittely

Betoninkorjaukseen liittyvät pintakäsittelyt valitaan aina kohteen mukaan ja niihin vaikuttavat mm. vanhan rakenteen kunto, käytettävissä olevat resurssit sekä korjatun rakenteen tekniset että esteettiset vaatimukset. Käytettävät pintakäsittelykokonaisuudet muodostuvat pohjustus- ja pinnoituskäsittelystä, jotka valitaan em. kriteerien mukaisesti.

Pohjustuksella on pintakäsittely-yhdistelmässä suuri merkitys lopputuloksen kannalta. Tikkurilan pohjusteilla, kuten esim. Finngard Silikonipohjusteella tai Finngard Silikaattipohjusteella, parannetaan mm. käsittelyn vedenhylkivyyttä tai pintatuotteen tartuntaa alustaan. Asianmukaisesti hoidettu pohjustus vaikuttaa maalauksen huoltoväliin ja pienentää näin kustannuksia.

Mahdollisen pohjustuksen tarve tulee suunnitella aina tapauskohtaisesti ja kokonaisuuden kannalta tarkoituksenmukaisesti niin, että se toimii yhdessä valitun pintakäsittelyn kanssa.

 

 

Impregnointikäsittely

Impregnointi muodostaa betonipinnan huokosrakenteeseen vettä hylkivän pinnan ja suojaa rakennetta ulkopuoliselta kosteudelta, mutta on vesihöyryavoin. Impregnointi suoritetaan imeyttämällä betoni- tai tiililaattapintaiselle betonipinnalle silaani- ja/tai siloksaanipitoista materiaalia. Impregnointikäsittely suojaa julkisivua ympäristön rasituksilta pidentää rakenteen käyttöikää.betonipinnan impregnointi veden helmeily pinnalla

Pastamainen Tikkurilan Alfagel 400 suoja-aine on SILKO-hyväksytty tuote, ja sillä voidaan suojata siltojen betoniosia tai esim. tiililaatta- tai pesubetonipintaisia julkisivuelementtejä.

Nestemäisempi Alfablock soveltuu hyvin esim. tiili-, kalkkihiekkatiili- ja mineraalilevypintojen suojaukseen.

Miksi Tikkurilan ratkaisut?

  • Sertifikaatit (SILKO, Avainlippu, CE-merkityt tuotteet)
  • Testaus ja tuotekehitys pohjoisen olosuhteissa, laaja asiantuntijaverkosto
  • Kaikki Tikkurilan mineraalipintojen maalit, pinnoitteet ja betonikorjaustuotteet on suunniteltu suomalaisiin ilmasto-olosuhteisiin
Asiantuntijamme ovat apunasi kaikissa julkisivujen pinnoitusratkaisuihin ja niiden suunnitteluun liittyvissä kysymyksissä.
Ota yhteyttä

Tuotteet betonipintojen pohjustukseen

{"id":"33620","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":""}
{"id":"33621","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Sisälle sekä ulos"}
{"id":"33622","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":""}
{"id":"33569","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Sisälle sekä ulos"}

Tuotteet betonipintojen impregnointiin

{"id":"26618","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":""}
{"id":"26614","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Ulkopinnat"}

Tuotteet betonipintojen pintakäsittelyyn

{"id":"33580","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":""}
{"id":"33618","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Ulkopinnat"}
{"id":"33448","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":""}
{"id":"33447","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Ulkopinnat"}
{"id":"43743","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Ulkopinnat"}
{"id":"33598","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Ulkopinnat"}
{"id":"33634","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Ulkopinnat"}
{"id":"26950","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Ulkopinnat"}
{"id":"26907","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Sisälle sekä ulos"}
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi